Fudbal Fudbal/Vesti

Terzić o Jovanoviću, Parkeru, Veredu…

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Na konferenciji za medije koja je u petak održana na Sajmu turizma, generalni direktor Crvene zvezde govorio je i o statusu nekolicine igrača Crvene zvezde.

Novinare je posebno zanimala situacija oko Vukašina Jovanovića, Džošue Parkera i Idana Vereda.

– Jovanović se nalazi u Sankt Peterburgu na medicinskim pregledima. Juče smo usaglasali uslove, i danas, a najkasnije sutra, Jovanović će potpisati za Zenit. Što se Parkera i Vereda tiče, oni nisu u prvom planu zbog jake konkurencije, kvalitetnih stranaca odnosno ograničenja broja stranaca. Sa Kairatom smo dogovorili sve detalje, Zvezda bi dobila 50.000 evra za pozajmicu i još 150.000 evra ukoliko bi Kairat hteo da ga otkupi. Parker je dobio izvanredne uslove takođe, 20.000 evra na potpisu i još 200.000 kroz platu. Međutim, Parker ima problem oko starateljstva nad sinom. Uskoro, 22. februara ima suđenje u Londonu, a sud je njega uslovio daljinom boravka. Kompleksna situacija je, a ta situacija nema mnogo veze sa fudbalom. Moraćemo da sačekamo još par dana dok se završi to ročište. Za Vereda, koji ima i rumunski pasoš, smo našli dva kluba u Rumuniji, Astra i Dinamo iz Bukurešt su u pitanju. Međutim, on se nije dogovorio oko svojih finanisijskih uslova, i narednih dana ćemo rešiti i njegov status – rekao je Terzić.

O planovima za leto i eventualnim novim dolascima, tačnije dopune tima, generalni direktor nije želeo da govori pre vremena.

– Znam da su zvezdaška javnost i navijači željni evropskih utakmica, ali mislim da pre svega moramo biti svesni da nismo još osvojili titulu. Hajde da je najpre osvojimo, i da se malo radujemo toj tituli. Šest godina je ona bila misaona imenica među navijačima Crvene zvezde, a sada se olako prelazi preko toga i svi pričaju o Ligi šampiona. Istina je da je Liga šampiona cilj svih nas koji radimo na tom projektu i svih navijača, ali to neće biti lak put. Naravno da radimo na tome, paralelno sa ispunjavanjem prioritetnog cilja koji smo postavili na početku sezone, a to je šampionska titula. Učinićemo sve, daćemo svoj maksimum da uđemo makar u Ligu Evrope, jer to bi nam značilo ne samo kroz finansijske brojke, već i zbog radosti za armiju navijača. Ali, idemo korak po korak – kaže Zvezdan Terzić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama