Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Lider šampionata putuje u Кostolac

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crveno-beli su arhivirali Železničar, ostvarili prvi trijumf u prvoj takmičarskoj utakmici u 2016. godini, zabeležili šestu uzastopnu ligašku pobedu i u sjajnom raspoloženju putuju u Кostolac, gde ih u subotu od 19 časova očekuje duel protiv Rudara.

Meč protiv Nišlija samo je potvrdio odličnu formu levog krila Mladena Šotića i pivotmena Dejana Babića, koji na poslednjih sedam mečeva ne ide ispod četiri gola. Aleksandar Dragutinović je postigao važne pogotke, proglašen je i za najboljeg u Zvezdinom sastavu, Darko Todorović kapitenski dirigovao igrom, Uroš Radosavljević kao i uvek vrlo zapažen, Nenad Mandić je svoj ubojiti arsenal ostavio za jače rivale, gde je po tradiciji na visini zadatka, dok je Nemanja Bojičić sa tri pogotka zabeležio svoj lični rekord u crveno-belom dresu kada su u pitanju superligaški dueli. Znao je u Кupu da postigne i četiri gola, a ovoga puta je osim besprekorno odrađenih odbrambenih zadataka u finišu dva puta pogodio mrežu i rešio sve dileme oko pobednika. U timu su po prvi put ove sezone u takmičarskim utakmicama bili i talentovani mladi rukometaši Marko Milosavljević i Dimitrije Stolić.

U prvom delu sezone ekipa Nenada Peruničića savladala je Rudar u Beogradu rezultatom 29:24 uz maestralnu partiju Aleksandra Dragutinovića, koji je 10 puta zatresao mrežu. Međutim, u poslednjih 11 međusobnih susreta Кostolčani imaju bolji skor – pet pobeda, tri remija i tri Zvezdina trijumfa, a gol razlika je potpuno egal 281:281.

Rudar je u lošoj seriji, jer na poslednje četiri utakmice u Super ligi ima jedan remi i tri poraza. U prethodnom kolu su poraženi na gostovanju u Požarevcu (20:22), ali tamo je izuzetno teško doći do bodova. Zvezdi je to uspelo u neizvesnom finišu, međutim mnogi klubovi su se opekli protiv nezgodnog požarevačkog sastava. Miloš Tica, Aleksandar Babić, kapiten Miloš Milošević, Dejan Avramović, Nenad Nedeljković, Vladimir Dimitrijević su stari znanci i za naše uslove vrlo dobri igrači, tako da lidera na tabeli u Кostolcu očekuje težak zadatak, ali ako je neko ove sezone pokazao da može na gostovanjima redovno da osvaja bodove, onda je to Crvena zvezda, koja u dosadašnjih šest mečeva na strani nema poraz, već učinak od pet pobeda i jednog remija.

Pet kola pre kraja Super lige ekipa Nenada Peruničića ima sedam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani tim i samo tri boda dele crveno-bele od toga da i matematički izbore plasman u plej-of. To će biti dovoljan motiv da se i protiv sedmoplasiranog Rudara juriša na nova dva boda.

RUDAR – CRVENA ZVEZDA
14. КOLO SUPER LIGE SRBIJE
SUBOTA, 20. FEBRUAR 2016.
SC КOSTOLAC, 19 časova

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама