Fudbal Fudbal/Vesti

Božović i Petković o subotnjoj utakmici

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Svi zajedno smo danima odbrojavali do subote i do nastavka fudbalskog prvenstva. U petak je, na Sajmu turizma, dan uoči susreta Crvene zvezde i Mladosti, održana konferencija za medije na kojoj su govorili Miodrag Božović i Marko Petković.

– Mi, naravno, idemo na pobedu i ne smemo da dozvolimo iznenađenje. Bez obzira na to što je prvo kolo, niti na to što je Mladost vrlo neugodan protivnik. Njihov trener je jedan od trenera sa najdužim stažom u ovom šampionatu. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali uz dužno poštovanje ekipi Mladosti, mi smo ti koji treba da diktiramo tempo utakmice. Mislim da smo bolja ekipa i da smo mnogo kvalitetniji, ali sve to moramo da pokažemo i na terenu. Papir je jedno, a teren nešto drugo. Ekipa je dobro trenirala, i igrači su svesni da smo u situaciji da možemo mnogo toga da napravimo. Imamo taj niz od 19 pobeda, želimo da produžimo dalje, da postavimo još rekorda, da ostanemo u upamćeni kao takvi. Što se finansijskih uslova tiče, manje-više je sve završeno kako treba, i nema nijednog razloga da igrači razmišljaju o bilo čemu drugom, osim o utakmici. Nemamo kadrovskih problema, niko nije povređen – rekao je Miodrag Božović.

Desni bek Crvene zvezde, Marko Petković, kao i njegovi saigrači, jedva čeka utakmicu.

– Sutra nas očekuje prva utakmica ovog proleća, i dolazi nam nakon duže pauze. Može da bude teška baš zbog te pauze, ali ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da nastavimo naš pobednički niz – jasan je Petković.

 Miodrag Božović je pokušao da uporedi jesenju ekipu sa ekipom koja će izneti prolećni deo sezone.

– Mislim da ekipa deluje bolje nego jesenas, ali to treba i da pokažemo. Dobili smo konkurenciju na mnogim pozicijama koja će uticati na još kvalitetniju igru do kraja šampionata, i očekujem bolje igre. Pokušaćemo da igramo brže, koliko to tereni budu dozvoljavali. Pokušali smo da ubrzamo trening,  ima mnogo metoda kako se to može učiniti i stvarno smo učinili mnogo da ih primenimo, ali samo nas tereni mogu zaustaviti– kaže Grof.

Zvezdin trener nije želeo da se bavi dugoročnijim pitanjima, naročito o eventualnim evropskim izazovima.

– Ako budemo prvaci Srbije, uz još možda dva igrača, moći ćemo da pokušamo da se kvalifikujemo u Ligu šampiona. Kada god pominjem to takmičenje, zadržim se na reči „pokušaj“, ali prvo treba osvojiti titulu.

Za kraj razgovora, Božović je u svom stilu odgovorio na pitanje „da li je Edson spreman za zvih 90 minuta“.

– Pitaću ga danas da li je spreman. Moja procena je da je spreman za 78 minuta i 25 sekundi – našalio se Grof.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama