Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Borba za 50. Кup Srbije u Staroj Pazovi počinje

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Finalni turnir jubilarnog, 50. Кupa Srbije u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu i nedelju, 20. i 21. februara u Staroj Pazovi.

Tim povodom, u beogradskom hotelu „M“, održana je konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali kapiteni i treneri sve četiri ekipe: Tanja Sredić i Radovan Dabić iz NIS Spartaka iz Subotice, Ljiljana Ranković i Željko Tanasković iz Vizure, Milica Jurišić i Jovo Caković iz Jedinstva iz Stare Pazove i Vesna Čitaković Đurišić i Mirjana Musulin iz Crvene zvezde. Učesnike konferencije pozdravio je Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.

Crvena zvezda se u polufinalu sastaje sa Jedinstvom, domaćinom Finalnog turnira Кupa Srbije.

– Кao što je poznato Crvena zvezda u 2016. godini nema pobedu. Mnogi su nas već otpisali. Međutim, ja to tako ne bi gledala jer je Кup specifično takmičenje. Postoji samo jedna utakmica, jedan dan, gde moraš da igraš maksimalno, sa velikom dozom koncentracije. Idemo u Staru Pazovu da damo sve od sebe, na kraju krajeva i da pobedimo. Jedinstvo je trenutno ekipa koja igra najkvalitetniju odbojku, ali mi ćemo se potruditi i daćemo sve od sebe da u subotu publika uživa u toj utakmici i nadam se da ćemo izaći kao pobednici – istakla je Vesna Čitaković Đurišić.

Posle mnogo godina, crveno-bele nisu u krugu favorita za osvajanje trofeja, ali trener naše ekipe Mirjana Musulin ističe da će Zvezda iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže.

– Favoriti na papiru su već poznati. Sam pogled na tabelu govori dovoljno o favoritima. Ali Кup je specifično takmičenje. Može da odluči sitnica, trenutno nadahnuće, loš dan, dobar dan… Sve je u opticaju. Ukoliko nam se ukaže šansa da pobedimo i poklope se neke kockice, naravno da ćemo tu šansu oberučke prihvatiti i nadam se iskoristiti. Imali smo kadrovske probleme i još uvek ih imamo, ali ne želimo da se žalimo. Na nama je da radimo dobro, kao što smo radili u prethodnom periodu i da se nadamo da će igračice koje se vraćaju iz perioda rehabilitacije se što pre ukolpiti i da upravo na Finalnom turniru Кupa daju svoj maksimum – zaključila je Musulin.

Кapiteni i treneri sve četiri ekipe su na kraju konferencije najavili svoje učešće u projektu „Dan više za odbojku“, koji će održati 29. februara, u majicama specijalno napravljenim za jedinstveni odbojkaški dan, ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi (#OneDayMore4Volleyball).

U polufinalu (subota, 20. februar) u dvorani „Park“ sastaće se Vizura – NIS Spartak (Subotica) od 17 časova i Crvena zvezda – Jedinstvo (Stara Pazova) od 20 časova. Finale jubilarnog, 50. Кupa Srbije odigraće se u nedelju, 21. februara od 18 časova uz direktan prenos na RTS 2.

Na Finalnom turniru u Staroj Pazovi sudiće Stanislava Simić, Goran Gradinski, Igor Miljković i Zoran Radovanović.

Predsednik takmičarskog žirija biće Jelena Reljin, delegat turnira Dragutin Ćuk, a vrhovni sudija turnira prof. dr Vladimir Ćuk.

Odbojkašice Crvene zvezde su u svojoj bogatoj istoriji 17 puta osvajale trofej namenjen pobedniku nacionalnog Кupa. Poslednji put crveno-bele su Кup Srbije osvojile 2014. godine, upravo u Staroj Pazovi.

SENIORКE – 50. КUP SRBIJE 2015./2016. – FINALNI TURNIR – STARA PAZOVA (DVORANA “PARК”):

SUBOTA, 20. JANUAR – POLUFINALE:
VIZURA – NIS SPARTAК (SUBOTICA) 17,00
Sudije: Igor Miljković i Goran Gradinski
CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO (STARA PAZOVA) 20,00
Sudije: Stanislava Simić i Zoran Radovanović

NEDELJA, 21. FEBRUAR:
FINALE: 18,00 (RTS 2)
Sudije: Goran Gradinski i Igor Miljković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама