Фудбал Фудбал/Најава утакмица

23. KOLO SUPERLIGE: CRVENA ZVEZDA – MLADOST LUČANI

Autor: CZBG, Milan P. 

Nakon zimske pauze, nastavlja se srpsko fudbalsko prvenstvo. Prolećnu polusezonu na stadionu ”Rajko Mitić” puleni Miodraga Božovića otvoriće protiv ekipe Mladosti. Crvena zvezda je tokom jeseni igrala moćno i dopadljivo. O tome najbolje svedoče rezultati. Crveno – beli su jesenju polusezonu završili sa čak 20 pobeda, dva remija i niti jednim jedinim porazom, osvojivši 62 boda. Sa druge strane, klub iz Lučana tokom jeseni igrao je po sistemu toplo – hladno. Nakon nešto slabijeg starta sezone (jedna pobeda u prvih šest kola), u nastavku beleže mnogo bolje rezultate, pa zauzimaju osmu poziciju na tabeli Super lige. Tokom zimskog prelaznog roka klub iz Ljutice Bogdana doveo je tri nova igrača na deficitarnim pozicijama. Ostaje da se vidi da li će novajlije opravdati očekivanja i pokazati se kao pojačanja. Treba apostrofirati i da je Crvena zvezda sačuvala okosnicu ekipe, te je za očekivati da beogradski crveno – beli svoj trijumfalni niz nastave i na proleće.

Šef stručnog štaba je, nakon prijateljske utakmice sa Uralom, potvrdio da zna 11 igrača koji će u subotu istrčati na teren Marakane, te oko startnog sastava ne bi trebalo da bude dileme. Damir Kahriman će i ovoga puta zauzeti svoje mesto među stativama. U poslednjoj liniji tima došlo je do izvesnih promena u odnosu na prvi deo sezone. Edson Da Silva je pojačao odbranu Crvene zvezde i on će sa kapitenom Aleksandrom Lukovićem činiti par centralnih halfova. Na bekovskim pozicijama zaigraće Marko Petković i Luis Ibanjez. Mesta na poziciji centralnih veznih igrača rezervisana su za Mičela Donalda i, novopridošlog, Damijena Le Taleka. Društvo u veznom redu praviće im Marko Grujić, koji će biti nešto ofanzivnije orjentisan u odnosu na gorepomenutu dvojicu. Treba istaći i da David Babunski, Zvezdino pojačanje iz Barselonina B tima, i Srđan Plavšić svojim igrama ozbiljno ističu kandidaturu za mesta u veznom redu. Poziciju levog krila zauzeće Slavoljub Srnić, dok bi desno krilo trebao da pokrije Aleksandar Katai. U samom špicu napada izvestan je Ugo Vijeira.

Crvena zvezda će u novoj polusezoni tražiti nastavak svog šampionskog pohoda i dobrih igara. Nadamo se još jednom uspešnom Zvezdinom proleću i novoj titulu prvaka države. Na taj način bi naš voljeni klub napravio sjajnu uvertiru pred predstojeće izazove u evropskim takmičenjima.

Utakmica će se odigrati 20.02.2016. sa početkom u 14 časova. Direktan prenos obezbeđen je na kanalima Arena sport televizije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама