Фудбал Фудбал/Вести

ZVEZDA – PRELAZNI ROK : Grujić za opstanak kluba! Ulaganja od 1.000.000 evra za evropski napredak

Izvor: Mozzartsport

Suočeni sa dominacijom u jesenjem delu koja im je omogućila svojevrsnu komociju, odgovorni sa Marakane imali su pred sobom samo jedan zadatak – da dodatnom selekcijom ojačaju tim koji bi u „piku“ trebalo da bude tokom evropskih kvalifikacija

Nova pravila u Ljutice Bogdana!Redovni hroničari zbivanja u Crvenoj zvezdi prethodnih godina bili su naviknuti na konstantno resetovanje sistema ili u terminologiji prelaznog roka rečeno – promenu velikog broja igrača. Suočeni sa dominacijom u jesenjem delu koja im je omogućila svojevrsnu komociju, odgovorni sa Marakane imali su pred sobom samo jedan zadatak – da dodatnom selekcijom ojačaju tim koji bi u „piku“ trebalo da bude tokom evropskih kvalifikacija.

Još jedna bitna promena viđena je u Crvenoj zvezdi. Najtrofejniji srpski klub konačno je počeo da prihoduje i pravi profit, a za takavu konstataciju najzaslužniji je mladi reprezentativac Srbije Marko Grujić. Sjajni vezista je transferom u Liverpul doprineo je da Zvezda konačno finansijske „prodiše“ i više ne posluje po sistemu – od ujutru do uveče. Generalni direktor Zvezdan Terzić više puta je potvrdio da je Zvezda prodajom Grujića kupila mir, ali tu nije stavljena tačka na prihodovanje. „Mrvice“ koje mnogo znače stigle su od prodaje Luke Jovića u Benfiku (Zvezdi pripalo 660.000 evra), a i dalje je otvorena mogućnost da klub napusti Vukašin Jovanović i otisne se put Zenita.

Zvezdina taktika u ovogodišnjem prelaznom roku bila je ocrtana još polovinom prvog dela sezone, kada je sportski deo kluba dijagnostifikovao gde treba pojačati konkurenciju. Namera o tome da se dovedu igrači koji prave razliku na pozicijama zadnjeg veznog i štopera je – sprovedena u delo. Istina uz silne muke. Crveno-beli su brzo napravili listu zanimljivih defanzivaca, ali taj posao im je stanjio živce do gornje granice.

POKUŠAJI SA LEOM I PIREZOM, PROPAO I MOLEDO

 Tačnije, nisu uspeli pokušaji sa Argentincom Pirezom i Brazilcem Leom, nije uspela ni ofanziva na Moleda, a na kraju je doveden defanzivac istih karakteristika kao nova akvizicija Panatinaikosa – Edson da Silva. Doveden je kao igrač sa zavidnim rejtingom, ali i neko ko iza sebe ima dugo pauzu… Uz činjenicu da Edson nije igrao u Evropi teško je očekivati da će Brazilac u ekspresnom roku kupiti navijače.

Edson je doveden kao slobodan igrač za godišnja primanja od 240 hiljada evra, koliko će zarađivati i prva želja sportskog sektora Damijen Le Talek. Za Francuza je plaćeno i obeštećenje, ali posle iskustva sa Mičelom Donaldom u Ljutice Bogdana veruju da će nekadašnji član Borusije iz Dortmunda uskoro biti jedna od najjačih karika šampionskog lanca. Zvezda je otkupila i Mičela Donalda, a to zadovoljstvo je plaćeno 200.000
Doveli smo igrače koji su nam potrebni. Jako sam zadovpljan urađenim, jer je Le Talek dugo bio naša želja. Bio nam je potreban takav profil veziste, jer verujemo da će i Donald dodatno napredovati. O Edsonu smo čuli sve najbolje…Videćemo kako će sve to izgledati na terenu, ali naša je želja da počnemo da uigravamo tim za evropske kvalifikacije“, kaže za MOZZART Sport sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević.

KLUPSKI MAGACIN JE – ISPRAŽNJEN

Kao ekstra dodatak, zalog za dane buduće doveden je David Babunski. Dojučerašnji vezista Barselone počeo je na pripremama na Kipru da pokazuje znakove superpotencijala i kandidovao se za ulogu Zvezdinog tajnog oružja. Kao pre šest meseci Srđan Plavšić. Babunski je od Barselone dobio čiste papire, pa je godišnja plata jedini izdatak crveno-belih.

Dakle, Zvezda je računajući primanja novajlija i obeštećenja u tim investirala  milion evra. Podsećanja radi obeštećenja za letošnja pojačanja iznosila su 840.000 evra. Kako će sve to da izgleda na terenu ostaje da se vidi. Uz ogradu da Zvezda počela pripreme za leto.

Treba apostrofirati da je Zvezda u dobroj meri ispraznila najotmeniji kluspki magacin, pošto su za šest meseci prodati Rajković, Jović i Grujić. Tačku bi mogao da stavi i Vukašin Jovanović, što direktorima Terziću i Raosavljeviću stavlja lagani teren na leđa. Tačnije, obavezu da nastave sa tendencijom prihodovanja.

(Foto crvenazvezdafk.com)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама