Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Ubedljiva Zvezda preskočila Sutjesku

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su novu pobedu u ABA ligi J.t.d, ovoga puta na svom parketu protiv ekipe Sutjeske rezultatom 96:67( 18:15, 22:21, 28:15, 28:16)
Foto: ABA-league
Srpski šampion ostvario je 18. trijumf u regionalnom takmičenju savladavši ekipu Sutjeske u hali „Pionir” pred oko 2000 gledalaca rezultatom 96:67( 18:15, 22:21, 28:15, 28:16). Maik Cirbes ostvario je novi  dabl-dabl učinak i upisao 21 poen i 10 skokova, dok je Simonović dodao 16. U crnogorskom timu Vranješ je ubacio 23 poena.
Pred sam početak meča, veliko priznanje dobio je bivši plejmejker Zvezde, a sadašnji član stručnog štaba Sutjeske, Goran Jeretin, koji je tokom četiri sezone sa velikim uspehom nosio crveno-beli dres. Takođe, crveno-beli su apelovali na sve navijače dobre volje da se pridruže slanjem SMS poruke na broj 1150, i pomognu u kampanji „I ja se borim” deci oboleloj od raka.
Rebić, Miler, Cirbes, Dangubić i Kinzi slično kao protiv Cedevite u prethodnom meču započinju i ovaj duel, pre svega odličnom defanzivnom igrom, ne dozvolivši koš iz igre gostima u prvih pet minuta. Sigurna igra izabranika Dejana Radonjića u prvoj četvrtini, bez mnogo napora su održavali prednost i na prvi odmor otišli sa plus 3, 18:15.
Usled paklenog rasporeda koji je pred aktuelnim šampionom, dosta je rotirao i odmarao neke od startera Dejan Radonjić, ali i pored toga domaći tim pre drugog tajmuta Igora Jovovića vodio 30:27. Usledio je dobar period gostiju koji su u jednom momentu i imali plus 3, ali je srpski šampion posle minuta odmora trenera Radonjića ubrzo konsolidovao redove i vratio prednost na kraju prvog poluvremena 40:36. Najoblji pojedinac bio je Kinzi sa 6 poena, 7 skokova i 3 asistencije.
Furiozan start košarkaša Zvezde koji su podigli nivo igre i serijom 15:4 došli do dvocifrene prednosti 55:40, za novi tajmaut trenera Jovovića. Nastavili su sa dominantnom predstavom crveno-beli, na koju gosti jednostvno nisu imali nikakvih rešenja, pa je razlika na kraju treće deonice iznosila plus 17, 68:51.
Ništa novo nije donela poslednja četvrtina, domaći košarkaši su nastavili sa dobrom igrom i u nekim trenucima imali i preko 20 razlike prednosti. Velika razlika u kvalitetu omogućila je Zvezdi da mirno privede meč kraju i zasluženo trijumfuje protiv tima iz Nikšića rezultatom 96:67.

KK Crvena zvezda Telekom : Kinzi 6+7sk+5as, Rebić 7, Dangubić 9, Lazić 4, Micić 8, Tejić 4, Simonović 16, Gudurić 2, Miler 11, Cirbes 21+10sk(34 index), Štimac 8.

Nemanja Dangubić: “Dobra utakmica za nas, zadovoljni smo kako smo odigrali, imali smo možda malih problema u prvom poluvremenu, međutim u drugom poluvremenu smo izašli, odigrali agresivnu odbranu, uneli energiju, odvojili se i zasluženo slavili u meču.”
Dejan Radonjić: “Generalno, meč koji smo odigrali dobro u drugom delu, u prvom smo imali male oscilacije, ostvarili još jednu pobedu, igrali večeras sa 11 igrača, završili meč bez jednog plejmejkera, što je za mene najupečatljiviji momenat ovog meča. Imamo sad nekoliko dana da vidimo šta može da se napravi, da što kompletniji odemo u Niš. Hvala publici, navijačima na podršci, čestitam igračima na novim bodovima.”
Šampion Srbije u petak od 21h u Nišu protiv ekipe Smedereva započinje borbu za prvi trofej ove sezone u Kupu Radivoja Koraća.

Foto galeriju sa ove utakmice možete da pogledate OVDE.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama