– Hteo ja to da priznam sebi ili ne, verovatno je tako. Činjenica je da se sve to odrazilo i na jesen. Generalno sam počeo pripreme na vreme, trebalo je da sam u prednosti nad njima, a desilo se suprotno. Stigli su me brzo. Morao sam da budem jači u glavi da iznesem sve to.

Veoma je samokritičan…

– Iskren sam prema sebi. Neću da izmišljam toplu vodu, dobro je – nije dobro, posle Mundijalita sam potonuo. Učinkom ekipe sam prezadovoljan, ali svojim nisam.

Dobijao je šansu…

– Minutažu nisam koristio na pravi način. Možda to nije bilo mnogo, ali ni to nisam iskoristio. Prošlo je šest meseci od Novog Zelanda, u glavi sam sklopio kockice za novi početak.

Zvezda ima popriličan igrački potencijal.

– Ova ekipa koja je iznela teret ima iza sebe rezultat, 26 bodova prednosti, na svim pozicijama smo jaki i teško je ući u tim. Ja verujem u sebe, kvalitet i nadam se da ću se nametnuti.

Pozicija pleja, zadnjeg veznog ili levi bek…

– Nikad nisam hvalio sam sebe, generalno sam igrač koji može da igra više pozicija. Igrao sam na četiri ili pet pozicija u različitim mečevima. Gde sam najbolji, to je diskutabilno, po meni sve je do samopouzdanja. Imao sam strašne oscilacije u igri. Valjda je to sastavni deo stasavanja.

Zvezdi ostaje 15 utakmica da potvrdi do sada učinjeno…

– Prelamaju se bodovi, sve može lako da se zakuva. Najbitnije je da mi u glavi ostanemo kakvi smo bili u prvom delu. Imamo 19 uzastopnih pobeda u prvenstvu, želimo da taj rekord produžimo – uverava Ristić.