Рукомет Рукомет/Извештаји

Meč ipak odigran, Zvezda slavila

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Železničar 1949 u 13. kolu Super lige Srbije rezultatom 27:23 (11:12).

Кoliko je stanje u našem rukometu konfuzno i neozbiljno najbolje govori situacija oko niškog kluba. Dan ranije Upravni odbor Zajednice Super lige doneo je odluku da izbaci Železničar iz takmičenja zbog duga od 9,5 miliona dinara, ali su oni ipak odlučili da dođu u Beograd i odigraju utakmicu, jer imaju pravo žalbe na ovu odluku.

Nišlije su motivisano započele susret i preko nesuđenih pojačanja Crvene zvezde Aleksandra Pavlovića i Mihajla Mitića stigli do prednosti od 5:2. Usledila je Zvezdina serija od 4:0. Radom su pogađali Dragutinović, Babić, Todorović i Radosavljević i domaći tim se za tili čas vratio iz rezultatskog zaostatka. Železničar se pokazao kao ozbiljan tim u prvom poluvremenu. Vodili su gotovo tokom čitavih 30 minuta. Кapiten Andrija Mađar i Luka Petrović su ponovo doneli gostima prednost od dva razlike. Кasnije su u dva navrata Nišlije imale i po tri gola viška, ali ekipa Nenada Peruničića u finišu prvog dela stiže na -1 pogotkom Nenada Mandića.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz_BTS1957

Još nekoliko početnih minuta drugog poluvremena su gosti bili egal sa jesenjim prvakom, a zatim crveno-beli serijom golova Babića, Šotića, Gačevića i Dragutinovića stižu do osetnih 17:13 u 39. minutu. Šest minuta kasnije na semaforu je već pisalo 20:14. Gosti su preko raspoloženog Mitića uspeli da prepolove zaostatak, ali je Zvezda dodala gas na pet minuta pre kraja i pogocima raspoloženih strelaca Mladena Šotića i Aleksandra Dragutinovića stigla do nedostižnih +5 (24:19). U finišu Nemanja Bojičić sa dva pogotka nije dozvolio Nišlijama da pomisle na neko iznenađenje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mladen Šotić, koji igra u vrhunskoj formi na početku ove godine. Postigao je šest pogodaka, a pratili su ga stameni pivotmen Dejan Babić sa pet i vihorni Uroš Radosavljević sa četiri gola. Aleksandar Dragutinović bio je najbolji pojedinac u Zvezdinim redovima, dok je ta čast u gostujućem timu pripala čuvaru mreže Milošu Laziću. Mihajlo Mitić bio je najbolji strelac utakmice sa sedam pogodaka, dok je Aleksandar Pavlović šest puta pogađao mrežu.

Na kraju možemo reći da je pobedio rukomet. Bila bi stvarno velika šteta ako Železničaru ne bi bilo dozvoljeno da nastavi takmičenje. Pored toga što u timu imaju vrlo dobre igrače, ne sme se zanemariti veliki značaj Niša za srpski rukomet iz koga su potekli brojni asovi koji su kasnije u reprezentativnom dresu pronosili slavu našeg rukometa.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 1949 27:23 (11:12)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 150. Sudije: Sekulić i Jovandić. Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Železničar 1 (1). Isključenja: Crvena zvezda 8, Železničar 12 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 6, Bojičić 3, Radosavljević 4, Dragutinović 3 (1), Gačević 1, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 3, Nikolić, Mandić 2, Babić 5, Leovac.

ŽELEZNIČAR 1949: Stojanović, Milanović, Cvetković, Milutinović 1 (1), Podvinski 1, Virijević, Mađar 4, Lazić, Pavlović 6, Petrović 2, Milenković, Stanojić, Basarić 1, Mitić 7, Anisijević 1.

Crvena zvezda se nalazi na čelu tabele sa tri boda više od drugoplasirane Sloge iz Požege. U sledećem kolu crveno-beli gostuju protiv Rudara u Кostolcu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама