Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdina generalka – poraz ne boli, ali upozorava

Izvor: Mozzartsport

Faulovi na dvadesetak metara od gola u Evropi se surovo kažnjavaju, osetili su to danas Beograđani…

U najtežoj proveri do sada na Kipru, ili bolje reći generalnoj proveri prvog tima, Crvena zvezda je poražena sa 1:2 od ruskog Urala! Trener crveno-belih na teren je poslao ekipu koja bi trebalo da istrči na teren Marakane od prvog minuta u subotu 20. februara u prvom kolu prolećnog dela šampionata protiv Mladosti iz Lučana: Kahriman, Petković, Luković, Edson, Ibanjez, Le Talek, Donald, Grujić, Katai, Srnić i Vijeira.

Posle prilično nezanimljivih prvih 45 minuta – jednu jedinu šansu imao Ugo Vijeira u 45. minutu, kada je posle majstorije sam izašao pred golmana Urala i promašio – u drugom poluvremenu igra se rasplamsala. Zvezda je čak imala više svojih momenata, ali na kraju su se ipak radovali Rusi.

Ural je poveo pogotkom levog beka Dančeva. Pokušao je Kahriman da izleti i skrati mu ugao, ali je iskusni defanzivac uspeo da pogodi mrežu iz dosta teške pozicije. Zvezda je brzo izjednačila, posle svega tri minuta. Odlični Donald je presekao jedan pas na sredini terena, proigrao Vijeiru, a ovaj rutinski obišao golmana i pogodio nebranjenu mrežu – 1:1.

Beograđani su posle izjednačenja bili bolji, agilniji, konkretniji, imali su najbolju šansu preko Le Taleka u 65. minutu, kada je Francuz gađao glavom nakon centaršuta Petkovića, ali njegov udarac sa pet metara završio je za malo pored stative. I pored pritiska i inicijative crveno-belih mreža Urala nije se više tresla, no jeste Zvezdina. Asevedo je perfektno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara u 83. minutu i postavio konačnih 2:1.

Sve tri izmene Beograđani su izvršili u 75. minutu. Umesto Edsona ušao je Miloš Stojanović, umesto Srnića – Babunski, a Vijeiru je zamenio Orlandić.

Drugu utakmicu danas Crvena zvezda igrao od 14.00 takođe protiv Rusa – u pitanju je Kubanj iz Krasnodara. Šansu na toj utakmici dobiće rezervisti.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама