Кошарка Кошарка/Вести

Čović: Zašto ste nervozni?

Izvor: Mozzartsport.com

“Ispunjavamo sve standarde Evrolige. Zato Zvezda nema razloga za bilo kakvu nervozu, koju vidim kod nekih drugih klubova iz regiona”, rekao je predsednik crveno-belih

FOTO: Star Sport

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović u razgovoru za dnevni list Informer kaže da uspesi i veliki uspon srpskog šampiona sve više smetaju klubovima iz regiona, a posebno zbog činjenice što ispunjava sve uslove za potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa Evroligom.

Sve češće su spekulacije u stranim medijima da je Crvena zvezda prva u redu za dogovor sa Evroligom od svih timova u ABA ligi.
“Više ne postoji ni A ni B licenca, već ugovor poput onog koji je potpisalo 11 klubova ili specijalna pozivnica. Zvezda je dugogodišnji pouzdan partner Evrolige u svim segmentima: od takmičarskog do finansijske transparentnosti, koja je najbolja u ovom delu Evrope. Ispunjavamo sve standarde Evrolige. Zato Zvezda nema razloga za bilo kakvu nervozu, koju vidim kod nekih drugih klubova iz regiona”, rekao je Čović za Informer.

Plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja deluje kao dostižan cilj u ovoj sezoni, aliČović ne dozvoljava nikakvu euforiju.
“Napredujemo kao klub, u svakom smislu. Pobeda protiv Cedevite u onakvom ambijentu i pred onakvim sportskim veličinama i zvezdašima dovoljno govori da naši navijači prepoznaju šta radimo u Evropi ove sezone. Velike evropske utakmice o kojima priča cela Evropa za nas su postale standard. Već do sada smo u Evroligi uradili više nego prošle sezone, a kako će biti dalje, videćemo. Idemo utakmicu po utakmicu, bez opterećenja i euforije”.

Naredni meč protiv Efesa s pravom nosi epitet utakmice sezone za ekipu Dejana Radonjića. Ipak, veliki problem predstavljaju beogradske dvorane, koje će u tog 26. februara najverovatnije biti zauzete, pa se kao najrealnija alternativa pominje novosadski Srens.
“Situacija oko te utakmice je vrlo komplikovana i imamo sužen manevarski prostor. Kada budemo imali definitivan odgovor, obavestićemo javnost”, zaključio je Čović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама