Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Bez utakmice u nedelju, Nišlije izbačene iz lige

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Crvena zvezda ipak neće nastaviti takmičenje u Super ligi ovog vikenda, jer je niški Železničar 1949 izbačen iz elite zbog vrlo loše finansijske situacije.

Niški klub nije dobio dozvolu za takmičenje zbog nagomilanih dugova. Račun im je u blokadi više od 400 dana, tako da im Upravni odbor Zajednice Super lige nije produžio uslovnu dozvolu koju su dobili pred početak sezone.

Direktor Železničara Slobodan Milosavljević nije smogao snage da kaže nešto više o situaciji u kojoj se našao klub iz Niša:

– Glava mi je suviše vruća, jako se loše osećam, najbolje je da komentar dam narednih dana.

Tragedija srpskog klupskog sporta u ovom vremenu dostiže kulminaciju. RK Crvena zvezda se teškom mukom izvukla iz velikih problema, a mnogi klubovi su u opasnosti da dožive sudbinu Železničara, koji duguje preko 9,5 miliona dinara i sledeće sezone će se najverovatnije takmičiti dva ranga niže.

Svi rezultati Železničara 1949 postignuti ove sezone biće izbrisani, a takmičenje će nastaviti ostalih devet klubova. Crvena zvezda će prvu takmičarsku utakmicu u ovoj godini odigrati u 14. kolu na gostovanju protiv Rudara u Kostolcu narednog vikenda.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama