Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena Zvezda dobila Cedevitu (izveštaj)

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena Zvezda je jučer popila svih devet vitamina i ispila Cedevitu. U prepunoj hali Pionir, u kojoj su prisustvovali i Novak Đoković, Dejan Stanković i Marko Pantelić, srpski šampon je bio bolji od hrvatskog rezultatom 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18). Ovaj duel je samo najavio minimum još tri duela do kraja ABA lige.

 

Cedevita je na ovaj meč došla znatno oslabljena neigranjem trojice standradnih a to su Luka Babić, Arapović i Žorić. Ono što se nije znalo, a to je da je i Zvezda imala problem sa povredom Stefana Jovića koji je junački stisnuo zube, našao se u početnoj petorci, ali je ubrzo zamenjen i nije se vraćao posle. Ispostavilo se da je povredio trbušni mišić, ali dobra vest jeste da će biti spreman za kup utakmice sledeće nedelje.

Mršić je pokušao da iznenadi zonom 1-2-2 na početku utakmice, pokušavao je da sačuva ekipu svoju od faulova, ali je naš tim fantastično započeo uz čuveni huk sa tribina i očas posla napravio dvocifrenu razliku. Ono što postaje sada već prepoznatljivo, Kvinsi otvara naše napade i ostatku tima daje preko potrebnu sigurnost. Cedevita je do nekih poena došla tek ulaskom Pulena koji je i juče pokazao, da uz Miru Bilana predstavlja udarnu iglu zagrebačke ekipe.

Druga četvrtina je donela egal igru, uz primetno mučenje u napadu na početku druge deonice. Srećom, Simonovićeva rola od sedam poena (trojka uz faul Žganeca i još jedna trojka) nam je sačuvala dvocifrenu prednost. Valja napomenuti da je prvi centar Zvezde, Maik Cirbes, imao problema sa faulovima, a mi imali problema da zagradimo skok, što je Cedevita iskoristila i dobila tu četvrtinu 20:17.

Treća četvrtina je počela dalekometnom paljbom sa obe strane, bukvalno je pogođeno sve. Međutim, upravo posle uvodnih par minuta, kreće najkrizniji deo naše igre gde smo dozvolili Cedeviti da se približi na šest razlike. Mučilo se u napadu, ali je juče fantastični Vasa Micić pogodio vrlo bitno trojku, Zvezda se ponovo odvojila na preko deset i umesto da lagano privede četvrtinu sa +11, dozvolili smo laganih pet poena gostiju za nemir i strepnju.

Srećom, strepnje nije bilo jer su naši igrači krenuli sa dalekometnom paljbom u četvrtoj četvrtini koju smo sinoć odigrali fantastično. Gudurić tri trojke, Micić jednu, Lazić jednu koje su bukvalno izbili iz glave igračima Cedevite bilo kakvu mogućnost da se nadaju pobedi. Do kraja su pali u igri, a naši fantastičnim alley op-om stavili tačku na +20 uz delirijum u Pioniru.

Pobeda koja puno znači našem klubu, uvrštava nas u gornji deo tabele (trenutno smo treći), ali do kraja se mora igrati fantastično. Po autoru, dve najbitnije ćebiti protiv Efesa i PAO. Ali, još je rano za kalkulacije, ima se još puno igrati. Prvi sledeći cilj je Sutjeska pa borba za kup. Bravo Zvezdo, još jedna fantastična pobeda našeg kluba.

KK Crvena zvezda Telekom: Kinzi 4, Rebić 2, Dangubić 9, Lazić 5, Micić 14+9as, Tejić 2, Simonović 7, Gudurić 13, Jović, Miler 22, Cirbes 10, Štimac 6+13sk.

[youtube id=”nELrvxwLiRc”]

[youtube id=”qNsJ6TaR5To”]

Foto galeriju sa sinočnjeg susreta možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама