Кошарка Кошарка/Вести

Cirbes: Protiv Cedevite da pokažemo punu snagu

Izvor: B92

Košarkaš Crvene zvezda Majk Cirbes očekuje da tim pokaže protiv Cedevite svoju punu snagu.  

Foto: StarSport

Oba tima su u igri za plej-of Evrolige, Zvezda ima po tri pobede i poraza, a Cedevita 2-4 u grupi E Top 16 faze Evrolige.

“Činjenica da igraju Top 16 fazu dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Sa Cedevitom igramo u sledećem kolu Evrolige i nema dileme da nas očekuje težak zadatak. Ipak, mi želimo da pošaljemo poruku u toj utakmici. Igramo na našem terenu i želimo da pokažemo našu punu snagu”, rekao je Cirbes

Zvezda je u poslednjem kolu regionalnog takmičenja savladala Igokeu, dok je Cedevita bila bolja od Olimpije, pa su tako te dve ekipe nastavile borbu za drugu poziciju u ABA ligi.

“Domaći teren vam ne garantuje da ćete pobediti, ali je uvek bolje kada igrate pred vašim navijačima. Posebno, kada imate navijače kao mi”, rekao je nemački košarkaš.

Cirbes je u Zvezdu stigao na leto 2014. bio je rezerva Bobanu Marjanoviću, a ove sezone je nosilac igre crveno-belog tima.

“Cela ova priča sa Crvenom zvezdom i dolaskom u Beograd mi je pomogla da igram ovako. Već sam mnogo puta rekao, ovde se osećam jako dobro i sve je prosto savršeno. Ljudi iz Beograda žive za košarku, a takodje razumeju igru, dok u Zvezdi imam dobrog trenera i saigrače. Znate, kada igrate na mojoj poziciji onda mnogo zavisite od saigrača, jer neko prosto mora da vam doda loptu. Stoga, zaista mnogo dugujem ostalim momcima”, rekao je Cirbes.

Cirbes je na kraju poslao poruku navijačima Zvezde.

“Poručio bih im da dolaze na utakmice i pružaju nam podršku, ali prosto nema potrebe jer znam da će to svakako činiti. Svi u timu smo srećni i ponosni što imamo takvu publiku na našoj strani, a moja poruka bi mogla da bude – ostanite tu gde ste i hajde da se zajedno borimo do kraja”, kazao je Cirbes.

Zvezda dočekuje Cedevitu u četvrtak u Pioniru od 20 časova.

Скочи на траку са алаткама