Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

KK Crvena Zvezda – statistika za mesec januar

Autor: CZBG, Stefan N., Ivan J.

Timska statistika

Mesec januar je za nama, a kako statistika kaže, neke stvari dolaze na svoje mesto. U mesecu januaru smo odigrali ukupno 8 mečeva, 4 u ABA ligi i 4 u Evroligi. Skor pobeda i poraza u ABA ligi je 2-2, a u Evroligi 3-1. Raduju evroligaške pobede protiv PAO, Unikahe i Lokomotive, ali i bole porazi od Cedevite i naročito od gradskog rivala, Partizana. Skoro 79 poena po utakmici nam uliva nadu da, kada se pritegne odbrana, možemo da se nosimo sa najjačima u Evropi, a sa druge strane, kada dođe do plej ofa u ABA ligi, možemo svakoga da dobijemo.

timska

Što se tiče protivničke statistike, evidentno je da se odbrana mora još doterati. Kako je mesec odmicao, Zvezda je u Evroligi demonstrirala njeno najjače oružje, međutim, ABA liga je druga priča. Tu smo imali dosta defanzivnih propusta pa se nadamo da formu za ABU, kao i odbranu, Dejan Radonjić tempira za odlučujuće mečeve. Veliki problem nam predstavljaju ofanzivni skokovi protivnika gde, kao ozeblo Sunce čekamo da se vrati naš kapiten Luka Mitrović.

protivnicka

Pojedinačna statistika

1. Tarence Kinsey

Početkom januara, stigao je u naš tim i pokazao se kao veliko pojačanje. Kao nikada do sad, Tarens pored fantastične odbrane i poena u napadu, za svoj tim distribuira asistencije kao sekundarni plej. Samim tim, daje nam veću širinu u napadu. Došao je da igra i vidi se u njegovoj igri želja da doprinese kako individualno, a više timski.

Tarens Kinsi

4. Nikola Rebić

Naš Rebron je odradio onoliko koliko je mogao i koliko mu je prostora dato. Sasvim solidno za našeg mladog pleja.

Reba

6. Nemanja Dangubić

Nemanja je izašao iz teške povrede i počeo da diže formu. Defanzivno standardno dobro, ali se popravlja šut. Imao je rekord u Zvezdi protiv Metalca, sa 17 poena kao i neka atraktivna zakucavanja. Jedan od najzaslužnijih za fantastičnu defanzivu na Kuzminskasu i Dilejniju.

Danguba

9. Luka Mitrović

Želimo ti da počneš da popunjavaš kolone za sledeću analizu.

Luka

10. Branko Lazić

Branko je konačno našao svoje mesto u timu, a samim tim, odmah je vratio titulu diskretnog heroja. Odbrambeno uvek na vrhunskom nivou a u napadu imao svoje role protiv PAO i jdan od retkih koji bi mogao da dobije pozitivnu ocenu za nastup u derbiju.

Laza brat

12. Boriša Simanić

Naša budućnost, imao svoju rolu protiv Metalca.

RisaBo

13. Vasilije Micić

Vasa je došao krajem decembra i brzo se uklopio u sistem Zvezde. Kada je u igri, ubrzava igru, dobro asistira. Odbrambeno može mnogo bolje.

Vasa

15. Marko Tejić

Marko je odigrao jedino meč protiv Fenera, bio je povređen.

Teja

19. Marko Simonović

Marku je takođe u januaru dodeljena drugačija uloga u timu, slično kao i Laziću. Samim tim, akcenat je bačen na odbranu, ali je imao fantastičnu rolu protiv Unikahe gde je pogodio četiri trojke i to u izuzetno bitnim momentima. Stavio Kuzminskasa bukvalno u džep.

Zema

22. Stefan Nastić

Stefan marljivo vežba i radi.

Nasty

23. Marko Gudurić

Marko nastavlja da igra dobro u svojoj prvoj sezoni u Zvezdi. Dolaskom Tarensa, minutaža nešto manja, ali to ne smeta našem mladom beku da pokaže sav svoj raskolašni talenat. Fantastičan meč protiv Unikahe ofanzivno.

Gudura

24. Stefan Jović

Stefan je naš motor. Asistira pre svega i razigrava ekipu, retko kada poenterski doprinosi. Imao je i mal košgetersku pauzu, a najbolji bio protiv Unikahe.

Jovic

30. Quincy Miller

Prisutan na oba dela terena. Retko kada je imao ispod 10 poena, a najbolji meč imao protiv Lokomotive gde se igrao sa Klaverom. Podređuje se kolektivu, kada treba kreira i pogađa. Legitimni NBA igrač, tako da je Zvezda stvarno pogodila sa Kvinsijem. Pride, i njemu se sviđa ambijent u kome igra neke Zvezdine utakmice tako da je ljubav obostrana.

Miler

33. Maik Zirbes

Cirbinator. Dominantan u napadu, ofanzivno dobar. Bori se kao lav, i jedini je, koji pored Lazića zaslužuje pozitivnu ocenu sa derbija. Jednostavno, čovek mašina.

Cirba

51. Vladimir Štimac

Štime kao Štime. Dao je ogroman doprinos da pobedimo u Atini, ostalo dobro u napadu, ali dosta loše u odbrani.

Stime

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама