Fudbal Fudbal/Vesti

Donald i Le Talek, tandem za velika dela

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Dugo se nagoveštavalo da bi letošnje pojačanje Crvene zvezde, Mičel Donald, i Damjan Le Talek, mogli ponovo da se nađu zajedno na terenu. Holandski i francuski internacionalci zajedno su nastupali u ruskoj Mordoviji, a od ove zime ponovo igraju u istom dresu. Ovoga puta, crveno-belom.

U subotu su protiv litvanskog Atlantasa Donald i Le Talek, zajedno sa Markom Grujićem, činili centralni deo veznog reda. Zabeležena je pobeda nakon preokreta, a kako je sve to izgledalo iz perspektive debitanta, Damjana Le Taleka?

– Za mene je to bio težak početak. Mislim da sam u drugom poluvremenu bio bolji nego u prvom, trebalo mi je malo vremena da se „snađem“, ipak je to bila moja prva utakmica. Pomoglo mi je to što sam igrao sa Mičelom, i za mene je lako da igram pored njega. Ostale saigrače ne poznajem, ali sledi nam još utakmica i verujem da će mi biti sve lakše– uveren je Le Talek, nova Zvezdina „četvorka“.

O svom novom-starom saigraču, reči hvale imao je i Mičel Donald.

– Damjan i ja smo drugovi, i nakon što je došao, nismo mnogo pričali o sportskim stvarima. Pričali smo malo o Zvezdi, malo o njegovom periodu koji je proveo u Mordoviji otkad sam ja otišao. Posle utakmice smo pričali o samoj utakmici, ali uglavnom razgovaramo o stvarima koje nisu usko vezane za fudbal. Damjan je veoma iskrena osoba, kada mu se nešto ne sviđa, on to kaže, kada mu se sviđa, takođe kaže. Veoma je direktan, i to je razlog što smo prijatelji, a ne samo to što smo igrali zajedno. Kada imate Grujića i Le Taleka u timu, lako je igrati. Istina je, sada mogu igrati više napred. Kada Gruja ode napred, ja ostanem malo iza, i obrnuto. Mislim da ćemo se jako lepo slagati i na terenu – kaže Mičel Donald, ali smatra da utakmica protiv Atlantisa nije bila dovoljno dobra.

– Nismo odigrali baš dobru utakmicu. Doduše, istina je da smo je doživeli kao jači trening, bilo nam je važno da se niko ne povredi, ali nismo uspeli da budemo dominantni tokom cele utakmice. Nismo bili dovoljno agresivni, izgubili smo dosta lopti. Imali smo i dobrih momenata, i u tim trenucima kada smo igrali dobro, Gruja je postigao dva gola. Pobedili smo, na kraju, ali možemo mnogo bolje – uveren je Donald.

U taboru crveno-belih preovladava mišljenje da je Damjan Le Talek kvalitetan igrač. To je izjavio i trener, Miodrag Božović, a to govore i njegovi saigrači.

– To je lepo čuti, ali mislim da saigrači nisu još videli ni delić onoga što mogu. Odigrali smo samo jednu utakmicu, mislim da ću tek pokazati šta umem. Nisam još uvek potpuno ni spreman, ali mislim da ću biti za sedam do deset dana – uveren je Le Talek.

Zamolili smo Le Taleka da uporedi svoje obaveze na terenu u Mordoviji, sa onim sa kojima se, za sada, susreo u Zvezdi.

– Za mene je ovo drugačije, do sada sam igrao u timu koji igra mnogo defanzivnije. U Zvezdi se oseća pobednički mentalitet, Zvezda igra ofanzivno, vezala je i mnogo pobeda, to je takođe nešto na šta ću se navići vremenom. Meni se dopada takav stil igre, i dopada mi se moja uloga. Volim da pošaljem dobar pas napred. Za igrača na mojoj poziciji je najbitnije da se uklopi sa štoperima, i mislim da imamo dovoljno vremena za to. Kada su igrači kvalitetni, potrebno je i manje vremena za uigravanje. Mislim da mi neće biti potrebno mnogo utakmica. Čekaju nas još dve ili tri probe na pripremama, mislim da je to sasvim dovoljno – objašnjava Le Talek.

Nezaobilazno pitanje za obojicu fudbalera bilo je o pritisku, odnosno koliko teško im pada obaveza da se uvek pobeđuje.

– Ne osećam nikakav pritisak. Znam koliko vredim, znam da igram fudbal, i spreman sam to da pokažem. Biće mi potrebno još samo malo vremena da upoznam ekipu i budem potpuno fizički spreman – realan je Le Talek.

Mičel Donald je duže u Crvenoj zvezdi.

– Obojica smo došli iz ekipa koje igraju pod pritiskom. Damijan je igrao za Borusiju, ja za Ajaks. Otkada sam došao u Zvezdu, samo smo pobeđivali, tako da sam se uvek osećao dobro. Imamo kvalitetan tim i volimo da pobeđujemo. Shvatio sam da u Zvezdi uvek mora da se ide na pobedu, i toga se svi fudbaleri pridržavaju. To važi čak i za ove prijateljske utakmice, ali verujte, mnogo više agresivnosti i želje pokazujemo na zvaničnim mečevima. I tek ćemo pokazati – nema dilemu Donald.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama