Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDA UBEDLJIVA U ALEKSANDROVCU

Autor: CZBG, Nenad S.

Nakon još jednog tesnog poraza u Istanbulu košarkaši Crvene zvezde su gostovali u Aleksandrovcu ekipi Igokee.
Ekipi koja je u Pioniru uspela da napravi iznenađenje i savlada šampiona ABA lige i tako možda i najavi da crveno-beli neće uspeti ove sezone da izbore najbolju startnu poziciju pred doigravanje.

Foto: CZBG, Bane Bumbar

Početak utakmice doneo je nervoznu igru sa obe strane. Domaćin je punio reket i onemogućio da Cirbes dođe do pozicije za poentiranje pa su napadi Zvezde zavrsavali ili izgubljenim loptom ili promašajem.

Sa druge strane Radivojević je šutirao za tri i promašivao tako da je posle 5 minuta igre rezultat bio 6:5 za Zvezdu a sve njene poene postigao je Dangubić šutevima van linije 6.75.

U drugom delu prve četvrtine Igokea je nastavila u istom ritmu dok je Zvezda ubrzala i šutevima za tri poena (Simonović 2 i Kinsi 1) napravila seriju 13:2 i završila ovaj deo igre vođstvom 19:7. Čak 5 trojki iz 7 pokušaja su imali gosti u prvoj četvrtini.

Foto: CZBG, Bane Bumbar

Početak druge četvrtine doneo je potpuno drugačiju sliku. Igokea je našla nit igre u napadu i vrlo lako poentirala pa je za samo 3 i po minuta igre postigla čak 11 poena i došla na samo 6 poena zaostatka 18:24.
Traži Radonjić tajm-aut vraća u igru Jovića, Cirbesa i Dangubića i posle toga gledamo pravi revolveraški obračun. Sevaju trojke i na jednoj i na drugoj strani i u takvoj igri bolje se snalazi Bajićeva ekipa koja preko Bukera i Gipsona dolazi na samo 27:29, a nakon trojki Lazića i Šibalića na 30:32.
Do kraja poluvremena samo je Cirbes poentirao nakon ofanzivnog skoka uz dodatno slobodno bacanje pa je nakon pola utakmice rezultat bio 35:30 za Zvezdu.

Ono što je za brigu Radonjića i njegovih saradnika je činjenica da je Zvezda ponovo izlaskom Jovića i Cirbesa potpuno pala i to pogotovo u odbrani i da je i nakon njihovog ulaska teško ulazila u ritam.
Srećom Simonović i Lazić su odlično šutirali pa je prednost ostala na strani crveno- belih.
Drugo poluvreme počinje u znaku Milera koji stavlja 5 brzih poena i odvodi Zvezdu na plus 10.
Pokušao je Bajić zonom da zbuni Radonjićevu ekipu ali ta taktika se pokazala kontraproduktivna jer su gosti lako rešavali taj problem i došli do najveće prednosti od 51:37 pa je nakon trojke Gudurića strateg Igokee zatražio tajm-aut.

Nista tim tajm-autom nije Bajić učinio jer je Zvezda za kratko vreme napravila seriju od 7:0 i Bajić opet traži odmor posle koga njegov tim serijom 7:0 završava četvrtinu i dolazi na relativno podnošljiv minus od 14 poena (44:58).
Treba reći da su u tim momentima momentima na klupi bili i Cirbes i Jović i pa je Zvezda bez njih ponovo izgubila ritam.

Ni njihovim povratkom nije u napadu bilo ništa bolje pa Zvezda ne uspeva da poentira 3 minuta u poslednjoj četvrtini sve do trojke Simonovića kojom se prekida serija Igokee od 13:0 i Zvezda opet ima dvocifrenu prednost 61:49.

Tom, četvrtom trojkom bivšeg kapitena Zvezde je zaključen ovaj meč pošto je Zvezda sa još dve trojke Simonovića i Milera došli na 20 razlike 71:51 i od tada do kraja gledali smo više manje revijalan meč.
Na kraju ipak ubedljiv trijumf Crvene Zvezde Telekom rezultatom 74:54, po četvrtinama ( 19:7, 16:23, 23:14, 16:10).
Najefikasniji je bio Simović sa 17 poena ( trojke 5 od 8) dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Šibalić sa 11 poena.

igokeazvezda
Photo: http://aba-liga.com

Ovom pobedom Zvezda je zauzela drugu poziciju i čeka kiks Cedevite da ostane usamljena na poziciji koja donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

Foto galeriju sa utakmice u Laktašima možete pogledati OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама