Рукомет Рукомет/Извештаји

Kljajić pogodio za finale u Vrbasu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde u subotu su savladali Vrbas rezultatom 30:29 (17:10) na četvrtom memorijalnom turniru “Drago Jovović“ i danas od 19 časova boriće se za trofej u Vrbasu sa Jugovićem iz Kaća.

Ulaz u hali Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović“ u Vrbasu bio je slobodan, pa se na tribinama okupilo oko 700 gledalaca, što je za naše uslove na utakmici revijalnog tipa sasvim solidna brojka. Nijedna ekipa nije stvorila osetniju razliku u prvih 20 minuta, a zatim je usledio veliki nalet Vrbasa i serija od 8:1 kojom su stekli veliku prednost od 17:10 do poluvremena.

Sastav iz Beograda sebi ne sme da dopušta ovakve padove u igri, pa makar to bilo i na pripremnim susretima, jer se nešto slično desilo i na turniru u Valjevu protiv Partizana. Ipak, u nastavku je tim Nenada Peruničića zaigrao u skladu sa renomeom kluba i pozicijom koju je stekao u prvom delu sezone. Za samo devet minuta Crvena zvezda je anulirala zaostatak i izjednačila na 18:18, ali se sastav iz Vrbasa vrlo hrabro nosio sa gostima iz Beograda i ponovo došao do osetnije prednosti.

Sedam minuta pre kraja Vrbas je imao +4 (28:24) i finale u šaci, ali je crveno-beli tim po ko zna koji put ove sezone pokazao da ima čelične nerve i sposobnost da u najbitnijim momentima izvuče povoljan rezultat. Domaćin je počeo da greši, a Zvezdaši su uspeli da izjednače za vrlo kratko vreme na 28:28, da bi u neizvesnom finišu, pojačanje iz Crvenke, talentovani Aleksa Kljajić, postao meč-viner pogotkom za pobedu na tri sekunde pre kraja.

Mladi Kljajić je bio i najefikasniji u pobedničkom timu, kao i uopšte na utakmici sa osam pogodaka, a pratili su ga Mladen Šotić i Uroš Radosavljević, koji su se po pet puta upisali u strelce. U prvom polufinalu Jugović je slavio protiv Crvenke rezultatom 25:19.

VRBAS – CRVENA ZVEZDA 29:30 (17:10)

Vrbas – Hala Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović“. Gledalaca: 700. Sudije: Vladimir Knežić (Vrbas) i Marko Pešić (Crvenka). Sedmerci: Vrbas 2 (1), Crvena zvezda 4 (4). Isključenja: Vrbas 4, Crvena zvezda 4 minuta.

VRBAS: Skuban, Perović, Šajin 1, Samardžić 2, Bečejac, Bosančić 3, Grozdanić 6 (1), Jurakić, Vojičić 2, Ranisavljević 2, Komnenić 7, Đukić, Mar. Kilibarda 2, Mi. Kilibarda, Milutinović 4, Mat. Kilibarda.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 5, Bojičić 1, Radosavljević 5 (1), Dragutinović, Gačević 2, Stolić, Čolović, Nastić, D. Zlatanović, Todorović 2, Nikolić 2, Milosavljević, Mandić 2, Babić, Kljajić 8 (3), Dimitrić 2, Leovac 1, L. Zlatanović.

Danas od 16 časova i 30 minuta na programu je meč za treće mesto između Crvenke i Vrbasa, zatim će na teren izaći pionirski sastavi ova dva kluba, dok finale između Crvene zvezde i Jugovića počinje u 19 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама