Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Nenad Peruničić: “Želim da nam Savez ponovno oduzme bodove!”

Autor: CZBG

Večeras su rukometaši Crvene zvezde odigrali prvu utakmicu na memorijalnom turniru “Drago Jovović” u Vrbasu protiv istoimene domaće ekipe. Utakmica je završena rezultatom 30:29 za crveno-bele, iako su vrbašani vodili 17:10 na poluvremenu.

Prvi tim obrazano_003

Posle utakmice imali smo priliku da na kratko porazgovaramo sa trenerom Zvezde, Nenadom Peruničićem, koji se rado odazvao da govori za naš sajt.

Na pitanje kako vidi dosadašnji tok sezone i da li Zvezda može do titule, Peruničić je rekao:

“Zvezda je trenutno na prvom mestu, ali moram da budem iskren da je to malo iznenađujuće i za nas same, pošto je ovo jedna veoma mlada ekipa. Kao što vidite, ovo su veoma mladi igrači i nama je najvažnije da im pružimo sve uslove kako bi mogli da treniraju i rade u miru. Zvezda je do nedavno bila u takvom stanju da je bilo pitanje našeg postojanja, ali uspeli smo da se izdignemo iznad svega i da klub uvedemo u mirnu luku. Važno nam je da ovi momci imaju od čega da žive, da mogu da primaju platu za svoj trud i rad. Danas su na utakmici protiv Vrbasa igrali neki igrači, sutra će igrati drugi. Važno nam je da svi oni dobiju priliku da se iskažu i razvijaju.”

Foto: www.mojacrvenazvezda.net

“Kao što sam i pomenuo, do nedavno je Zvezda bila u veoma teškom stanju. Redovno su nam oduzimani bodovi. Međutim, sada je ta odluka o oduzimanju bodova promenjena, ali ja želim da nam ljudi iz Saveza ponovno oduzimaju bodove. Naravno, ironičan sam, ali znate zašto sve to govorim. Znam da mnogima nije odgovarala stabilnost Zvezde. Da ne kažem da su se radovali našoj agoniji i da su želeli da se ugasimo. Ipak im nismo priuštili to zadovoljstvo.”

“Za ovu sezonu nam je cilj bio da uđemo u plej of, ali nećemo ispustiti priliku da napravimo i nešto više, ako nam se ona ukaže. Ali, ponavljam, stabilnost kluba nam je na prvom mestu i tome ćemo se potpuno posvetiti.”

“Zaista, još jednom želim da pohvalim sve ove momke, a posebno moram da istaknem igrača sa brojem 14  za kojeg se nadam i verujem da će postati veliki igrač”, rekao je Nenad sa osmehom na licu.

Zahvalili smo se Peruničiću na ovom kratkom razgovoru za naš sajt. Za njega, zaista, imamo samo reći hvale, jer se na svakom koraku vidi njegova posvećenost Zvezdi kao i očinski odnos prema ovim mladim igračima koje vodi.

Naši rukometaši će sutra (nedelja) igrati za prvo mesto protiv Jugovića. Utakmica počinje u 19 časova.

Na žalost (i našu, i vašu) fotografije sa večerašnje utakmice protiv Vrbasa smo zbog naše greške izgubili (ostale samo 4 fotografije), pa ćemo se potruditi da sutra ispravimo svoju grešku i dočaramo vam događanja sa sutrašnje, finalne, utakmice.

Foto galerija će biti objavljena OVDE.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama