Fudbal

Miloš Stojanović – Čekam svoju priliku

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Zvezdin omladinac iz generacije 1997 dobio je poziv da se priključi prvom timu u drugoj fazi priprema, na Kipru.

Zbog povrede mišića koju je zadobio jesenas nastupajući za Bežaniju, Stojanović je odsustvovao sa terena nekoliko meseci. Sada se, zajedno sa ostalim fudbalerima, sprema za nastavak sezone.

– Bio sam najpre u Kolubari, tamo sam odigrao šest ili sedam utakmica i nisam zadovoljan tim periodom, pogotovo jer sam igrao samo desnog ili levog beka. Potom je usledila pozajmica Bežaniji, i mogu reći da sam prezadovoljan. Najpre jer su me tamo super prihvatili, igrao sam svoju poziciju štopera i bio sam dobar, mislim da sam bio dobar sve dok se nisam povredio. Sada, eto, počinjem ispočetka, i videćemo šta će biti. Ovo su mi četvrte ili pete pripreme sa prvim timom, više se ni ja ne sećam. Bio sam povređen tri i po meseca, pa se sada polako vraćam. Nisam bio prisutan tokom prve faze priprema, ali pozvan sam da se priključim ekipi sada, i videćemo kako će biti, još uvek nisam razgovarao sa šefom o daljim planovima – započeo je razgovor Stojanović.

Miloš Stojanović igra na poziciji štopera, a upravo se na tom mestu Crvena zvezda pojačala u ovom prelaznom roku.

– Na treninigu je super, atmosfera je odlična ali i pršti na sve strane, jer se svi bore za svoj status i poziciju u timu. Uvek treba imati dobru i zdravu konkurenciju, ja tako gledam na to. Mlad sam, razumem zašto su Zvezdi potrebni i iskusniji igrači, naročito na poziciji štopera, tako da je moje da radim i da čekam šansu. Sa Edsonom koji je nedavno došao sam cimer, funkcionišemo sjajno! – našalio se Stojanović, pa potom objasnio:

– Engleski znam donekle, on ne zna uopšte, priča samo portugalski, tako da je u našoj sobi tišina.

Na poslednjen treningu, Stojanović je igrao na poziciji desnog beka.

– Marko Petković je, čini mi se, uganuo zglob, i trenutno je na terapijama, pa sam ja bio tu da uskočim. Nije mi strano da odigram na poziciji beka, i kod prethodnog trenera sam povremeno igrao na toj poziciji – objašnjava Stojanović.

Igrajući na svojoj prirodnoj poziciji štopera, Stojanović napominje da mu je najlakše kada je u tandemu sa kapitenom Aleksandrom Lukovićem.

– Lune je poseban tip igrača. Ima iza sebe ozbiljnu karijeru i nas mlađe neprekidno savetuje. Uvek je tu da pomogne. Kada se zadesi da na treningu igram sa njim u tandemu, mnogo mi je lakše nego kada igram sa nekim mlađim. Svejedno mi je da li igram desnog ili levog štopera, ali čak mi je lakše da igram levog, jer mogu da „unesem“ loptu u igru.

A ko je Miloš Stojanović, i kako sebe opisuje kao fudbalera?

– Trenutno najviše radim na popravljanju noge pošto mi je mišić bio pukao, i sada moram da ga ojačam. Što se tiče mojih vrlina, pre svega dobro čitam igru. Tehnika mi je vrlina, takođe, jer sam igrao često u mlađim selekcijama i zadnjeg veznog, čak i za reprezentaciju. Mana mi je visina, i možda masa, ali to će doći vremenom. Na skoku sam dosta radio, pogotovo sad na pauzi. Imam privatnog trenera sa kojim sam radio na određenim manama, jer velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala. Radio sam na skoku i dosta sam ga usavršio. Za Bežaniju, istina, nisam dao nijedan gol, ali u reprezentaciji sam dao šest ili sedam golova glavom, tako da se može reći da mi je i to vrlina – rekao je plavokosi fudbaler.

Iz generacije 1997 na pripremama je i Nikola Jovanović. U Sloveniji je sa ekipom bio i Marko Mijailović, kao i Jovan Vićić koji je otišao u Loznicu na pozajmicu. Miloš Stojanović ističe da je teško predvideti kako će se stvari odvijati u budućnosti.

– Teško je bilo šta predvideti, velika je konkurencija, pogotovo sada kada je došao i Edson. Mislim da ću se vratiti u Bežaniju. Ništa se još uvek ne zna, videćemo sve na kraju priprema. Ako se izborim da uđem u 18 igrača, biće fenomenalno. Meni ističe ugovor na leto, videćemo da li će se produžiti, ja bih to voleo. Želja mi je da najpre igram za Zvezdu, pa tek onda za neki drugi klub. Meni je igranje za Zvezdu, minimum jednu sezonu, kao i svima iz omladinske škole, dečački san – završio je razgovor za naš sajt Miloš.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama