Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Igokea – Crvena zvezda Telekom (najava)

Autor: CZBG

Nakon novog, tesnog, poraza u Istanbulu (ovoga puta od Darušafake), košarkaši Crvene zvezda Telekom gostuju u Laktašima gde će se sastati sa Igokeom iz Aleksandrovca.

Foto: hotsport.rs

Ove sezone Aleksandrovčani su napravili iznenađenje, pobedivši Zvezdu u Beogradu i tako ostali dužnici našim košarkašima. Takođe je interesantno da ekipa Igokee od dosadašnjih devet susreta sa Zvedom ima bolji skor (5-4), što će sigurno predstavljati i dodatni motiv našim košarkašima da ostvare pobedu u Laktašima.

Iako se naši košarkaši nalaze u žestokom ritmu utakmica (završnica ABA lige i Top 16 faza Evrolige), očekuje se da ovoj utakmici posvete dodatnu pažnju i ostvare važnu pobedu koja ih može održati u trci sa Cedevitom za drugo mesto i bolju poziciju pred predstojeći plej of.

Evo šta o ovoj utakmici kaže Zvezdin strateg, Dejan Radonjić:

“Očekuje nas meč protiv Igokee, ekipe koja je značajno promenila svoj igrački sastav, u međuvremenu i trenera, u odnosu na utakmicu u “Pioniru” u kojoj su nas pobedili. U poslednjih nekoliko kola, Igokea igra dobro, i nalazi se na korak od opstanka u ligi. Mi se sa druge strane nalazimo u već dobro poznatom ritmu, od povratka iz Istanbula, praktično smo izgubili pola dana u putu, a od utakmice sa Darušafakom nije prošlo mnogo vremena. Ipak, bez obzira na sve, želimo da dođemo do novih bodova.” 

Sa druge strane, Aleksandrovčani se grčevito bore za opstanak i sigurno se neće tako lako predati i prepustiti našim momcima bodove.

Njihov strateg, Dragan Bajić, kaže:

“Gostovanje Zvezde je praznik košarke za nas, dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa u regionu što su pokazali i u ABA ligi i u Evroligi. Za nas je ovo veliki motiv, pokušaćemo dati sve od sebe. Znamo da je kvalitet na strani Zvezde, ali ako nam se ukaže i gram prilike za iznenađenje mi ćemo to pokušati iskorisititi.

Zvezda je izuzetno kvalitetna na svim pozicijma, posebno pod košem gde dominira Cirbes koji igra u odličnoj formi. Pokušaćemo naći najbolje rješenje. Zvezda je poražena u Istanbulu i sigurno bi bilo lakše za nas da su pobijedili.Međutim, mi znamo da Zvezda juri svaku pobjedu u borbi za drugu poziciju i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi takođe imamo svoje računice, još uvek nismo obezbijedili opstanak jer nam treba još jedna pobjeda do kraja. Mi ćemo protiv Zvezde pokušati doći do trijumfa i do pobjede koja nam je jako bitna za opstanak.”

Bivši Zvezdin “vojnik”, Vuk Radivojević, kaže sledeće:

“Prva utakmica je bila na početku lige, druga situacija i ova utakmica neće biti ista. Zvezda u Laktaše dolazi nakon nesrećnog poraza u Istanbulu, ali i ta utakmica pokazala je da je to jedan fantastičan tim i jedan od najkvalitetnijih u regionu. Mi smo u prvom meču pokazali da možemo igrati protiv Zvezde, suprostavili smo im se i iskoristili svoju šansu. I u ovom meču je Zvezda favorit ali svakako ćemo se boriti i pokušati doći do nove pobede.”

Utakmica se igra u nedelju od 17 časova. Jedna zanimljivost je ta da je cena karata za ovaj meč 20 KM (oko 10 evra), što mnogi navijači crveno-belih smatraju neprihvatljivim, najviše iz razloga jer je uprava Aleksandrovčana uvek dizala cenu kada su naši košarkaši dolazili u Laktaše, a zna se koliko navijači Zvezde sa druge strane Drine željno iščekuju dolazak svojih ljubimaca. Zato se na društvenim mrežama pojavila i jedna interesantna izjava Zvezdinih pristalica:

“Uprava Hajduka iz Kule, kad god je taj tim bio domaćin Zvezdi, “duvala” je cene karata. Hajduk više ne postoji…”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама