Košarka

Komemoracija Srđanu Kalemberu u petak

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Komemoracija povodom smtri jednog od osnivača SD i KK Crvena zvezda, Srđana Kalembera, održaće se u Medija Centru FK Crvena zvezda, u petak 5. februara u 10 časova.

Velikan Crvene zvezde i osnivač SD Srđan Kalember, biće sahranjen u petak u 12.30 na Novom Groblju u Beogradu.

Komemoracija povodom smrti čika Srđe, čoveka koji je toliko mnogo dao KK Crvena zvezda, i celokupnoj crveno-beloj porodici, biće održana u petak od 10 časova u Medija centru FK Crvena zvezda.

Na komemoraciji će se od Srđana Kalembera oprostiti predstavnici SD, KK, KSS, ali i svih ostalih klubova unutar velike zvezdaške porodice.

Srđan Kalember je u svakoj prilici, pokazivao svoju veličinu, vedar duh, ali na prvom mestu, ljubav prema Crvenoj zvezdi. Ako je neko mogao i imao puno pravo da je naziva “svojom” to je uz nekolicinu ljudi, bio on.

Mnogi mlađi zaljubljenici u crveno-belu boju, nisu imali pravu priliku da upoznaju Čika Srđu, čoveka koji je osnovao Crvenu zvezdu, klub koji danas prate i za koji navijaju milioni ljudi.

U poslednjih nekoliko godina, Srđan Kalember se sve manje pojavljivao u javnosti, a kada se pojavljivao, bio je spreman da priča o svojoj Crvenoj zvezdi satima. Otvarao je svoju riznicu sećanja, u kojoj je bilo svakakvih podataka. Znalo se da Čika Srđa nepogrešivo i u osmoj deceniji, zna sve, počev od prvog sastanka u Beogradu na kome je rođena ideja o nastanku Crvene zvezde, pravljenja prvog terena na Malom Kalemegdanu, prvih pobeda posle 2. svetskog rata, pa do velikih pobeda i titula današnjih generacija.

Jedno od poslednjih pojavljivanja u javnosti, Srđana Kalembera bilo je gostovanje u emisiji Radio Beograda “Sportski Spomenar” novinara Miroslava Nešića 21. novembra 2010. godine.

KK Crvena zvezda dobio je audio zapis ove emisije, ljubaznošću njenog autora Miroslava Nešića, i narednih dana će postaviti na svoj Jutjub kanal, Fejsbuk stranicu i zvanični sajt kluba, kao još jedno svedočanstvo o veličini Srđana Kalembera.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama