Фудбал Фудбал/Вести

Luković – Želim da završim karijeru u Zvezdi

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Kapiten Crvene zvezde i jedan od najiskusnijih fudbalera našeg kluba, Aleksandar Luković, otkrio je svoje lične planove kada je završetak njegove fudbalske karijere u pitanju.

Luković je iskoristio slobodan dan za vožnju biciklom što je, kako i sam kaže, njegov hobi.

– Volim da vozim bicikl i vozim uvek kada imam vremena. Lepo je vreme, pa sam jutros malo poranio, a popodne ću odmoriti. Sutra je novi dan, novi treninzi, a jedva čekamo subotu i utakmice, jer smo ih se pomalo i uželeli. Ovde je mnogo lepo. Ima mnogo toga da se vidi, tako da mi je drago da se ovde pripremam, iskoristili smo lepo i korisno. Uslovi su fantastični, tako da imamo sve što je potrebno da se pripremimo kako treba za prvo kolo proleća protiv Mladosti iz Lučana.

Ekipi se pridružio Brazilac Edson Da Silva, koji će dodatno pojačati konkurenciju na mestu štopera.

– Zdravo je imati jaku konkurenciju, to je pravi put. Ekipa se mora ojačati, i to je sasvim normalno, jer nam je svima cilj da osvojimo titulu i da na leto pokušamo da napravimo nešto u Evropi. Istina je da Vukašin Jovanović trenutno nije tu, ali otišao ili se vratio, ja mu želim sve najbolje. Fantastičan je momak i odličan igrač. Bude li otišao, sigurno neće pogrešiti, a neće pogrešiti ni ako ostane ovde sa nama – rekao je Luković.

Kapitenu Crvene zvezde ove pripreme mnogo znače, kako bi zaokružio proces fizičke pripreme za najveće domete na terenu.

– Meni su ove pripreme jako bitne, s obzirom na povredu koju sa imao i na to da sam bez pravih priprema izašao iz rehabilitacije i počeo da igram. Mnogo bolje se osećam sada, i fizički. Tek pre desetak dana sam se po prvi put osetio potpuno spremno, nisam osećao baš nikakve tegobe. Za sada ide sve kako treba. Cilj mi je da pripreme uradim što bolje mogu, i da spreman uđem u prvenstvo, jer nisam bio zadovoljan svojim partijama koje sam pružao jesenas. Jasno je da mogu mnogo bolje od onoga što sam pokazao. Uvek sam samokritičan. Postoje tu i objektivni razlozi, kao što rekoh, nisam prošao pripreme, možda sam i malo požurio sa povratkom jer je za tu vrstu povrede nekada potrebno i godinu dana oporavka. Ali, osećao sam se tako kao da mogu da pomognem timu. Očekujem da posle ovih utakmica na Kipru budem onaj pravi – uveren je Luković.

Zvezdin kapiten ima dobre šanse da podigne pehar na kraju sezone. A šta posle?

– Želim da završim karijeru ovde. Najpre da ove godine osvojim titulu, a sledeće godine takođe. Naravno, i da napravimo neki iskorak u Evropi. To su mi želje, i voleo bih da tako zaokružim karijeru – otkrio je Luković.

[youtube id=”VKNGdIcP0yQ”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама