Košarka Košarka/Vesti

Crveno-beli stigli u Istanbul na duel sa Darušafakom

Izvor: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u sredu u Istanbul u kompletnom sastavu na duel sa Darušafakom. Zbog virusa i visoke temperature, nastup Kvinsija Milera pod znakom pitanja.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u sredu u ranim jutarnjim časovima u Istanbul, gde ih u četvrtak očekuje meč 6.kola TOP 16 faze Evrolige.
Crveno-beli su u Tursku krenuli u kompletnom sastavu, pošto je nakon dodatnih pregleda na dan puta, i Kvinsi Miler dobio dozvolu lekara da krene put Istanbula, nakon jakog virusa zbog koga nije igrao meč 22.kola ABA lige protiv MZT-a.
Crveno-beli su u seriji od 3 pobede (Panatinaikos, Unikaha i Lokomotiva), i u dobrom raspololoženju čekaju meč, protiv dobrog turskog tima, koji će u četvrtak uveče, imati dodatni motiv, da zabeleži prvu pobedu u TOP 16 fazi, nakon nekoliko tesnih poraza.
Trener Dejan Radonjić očekuje težak meč u Istanbulu:
„Darušafaka trenutno ima skor koji sigurno ne pokazuje realan kvalitet te ekipe, jer ako samo delimično proanaliziramo imena koja se nalaze u njihovom sastavu, lako dolazimo do zaključka da je u pitanju izuzetno kvalitetan tim, sa velikim iskustvom, i to evroligaškim. Jasno je da ćemo morati da odigramo vrlo kvalitetno, ako želimo da budemo konkurentni u tom meču. Darušafaka je u TOP 16 fazi gotovo sve mečeve izgubila malom razlikom ili na jednu loptu, u domaćem šampionatu u poslednjem kolu, pokazali su sav svoj kvalitet, kao i da podižu formu. Ekipa su koja ima Gordona, Preldžića, Slotera, Vilbekina, Harangodija, Arslana, Erdena, Bjelicu…Aldemira koji je stigao direktno iz NBA i pojačao ih početkom sezone. Moramo da odigramo jako dobro, sa čvrstom odbranom i pametnim napadom, kako bi sprečili ekipu Darušafake da nametne svoj ritam i kontroliše utakmicu. Ako uđu u svoj ritam, onda su vrlo opasna ekipa na terenu, jer imaju nesumnjiv kvalitet i veliko iskustvo”.
Kvinsi Miler se već nekoliko dana bori sa virusom i temperaturom, a njegovo odsustvo sa ovakve utakmice predstavljalo bi ogroman hendikep za crveno-bele. Prema mišljenju trenera crveno-belih situacija sa krilnim igračem Crvene zvezde je neizvesna, što se tiče nastupa u Istanbulu:
„Kvinsi je pod visokom temperaturom već dva dana. U utorak nije trenirao, u sredu pre polaska na put je bio kod lekara. Situacija je takva da ćemo tek pred meč znati da li, i koliko možemo da računamo na njega. Naši lekari čine, i učiniće sve da ga osposobe za predstojeći meč, ali trenutno nemamo definitivnu prognozu”, rekao je trener Crvene zvezde.
Ekipa je doputovala u Tursku, a večernji trening odradiće u 19 časova, još jedan lakši trening predviđen je za četvrtak u prepodnevnim časovima.
Meč se igra u četvrtak u „Folksvagen Areni” od 20.20 časova. Odmah po završetku utakmice prvim jutarnjim letom u petak, ekipa se vraća u Beograd,  utakmica 23.kola ABA lige sa Igokeom u Laktašima, na programu je u nedelju od 17 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama