Рукомет Рукомет/Извештаји

Zvezdi treće mesto na Gužvinom memorijalu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su ORK Metalac rezultatom 28:27 (14:13) u meču za treće mesto na petom memorijalnom turniru “Nikola Jevremović Gužva“ u Valjevu.

Crveno-beli su nastupili u kombinovanom sastavu. Šansu su dobili najmlađi prvotimci, koji su uz iskusnije desno krilo i uzdanicu crveno-belih ove sezone Uroša Radosavljevića tokom većeg dela susreta imali vođstvo.

Zvezda je na poluvreme otišla sa minimalnom prednošću. U nastavku se razigrao pomenuti Radosavljević, ali su i Valjevci pokazali da imaju dobru ekipu. Njihov trio Beljić-Milinković-Pantić ostavio je odličan utisak, pa se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj su crveno-beli do trijumfa stigli golovima 17-godišnjeg Dimitrija Stolića iz sedmerca i dve godine starijeg Lazara Nikolića.

Upravo je Lazar Nikolić bio najefikasniji u pobedničkom timu sa šest pogodaka, dok je Uroš Radosavljević pet puta pogađao mrežu. Odlično je branio Nemanja Janketić, koji je na kraju sakupio 17 uspešnih intervencija i jedan zaustavljen sedmerac. U ekipi ORK Metalca po sedam golova postigli su Stefan Beljić i Andrija Pantić, dok je Dejan Milinković zabeležio šest pogodaka.

ORK METALAC – CRVENA ZVEZDA 27:28 (13:14)

Valjevo – Hala Sportova. Gledalaca: 100. Sudije: Bojan Jevremović i Vukašin Radosavljević (Valjevo). Sedmerci: ORK Metalac 3(2), Crvena zvezda 2(2). Isključenja: ORK Metalac 8 minuta, Crvena zvezda -.

ORK METALAC: Ćaćić 1, Beljić 7, D. Milinković 6 (2), Obućina, N. Milinković 2, Krstić, Jevremović 2, Pejić 1, Antonijević, Đerić (4 odbrane), Pantić 7, Selaković, Anđelić, Simeunović (8 odbrana), Jovanović, Žarković 1.

CRVENA ZVEZDA: Janketić (17 odbrana, sedmerac), Jovanović 1, Radosavljević 5, Gačević, Stolić 3 (1), Antelj, Milosavljević 4 (1), Čolović (2 odbrane), Nikolić 6, Kljajić 1, Nastić 4, Leovac 4, Zlatanović.

U finalu je Metaloplastika ubedljivo slavila protiv Partizana rezultatom 23:16 (11:9) i po treći put osvojila prestižni turnir. Na kraju su dodeljena i priznanja najboljim akterima memorijala. Za najboljeg igrača proglašen je Radovan Ostojić, srednji bek Metaloplastike, najbolji strelac bio je Dejan Milinković iz ORK Metalca sa 14 golova, dok je najbolji golman Darko Arsić iz Metaloplastike. Nagrađen je i najmlađi igrač turnira, 15-godišnji Aleksa Žarković, član ORK Metalca.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама