Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Saopštenje BVK Crvena zvezda

Izvor: Sportsko društvo CZ – oficijalni sajt

Vaterpolo klub Crvena zvezda se oglasio saopštenjem za javnost, povodom nepravedne i drastične kazne Triglav Regionalne lige.

“Poštovani, BVK Crvena zvezda ovim putem želi da upozna domaću i sportsku javnost sa novonastalom situacijom, povodom kažnjavanja kluba od strane UO Triglav Regionalne lige, kao bi se stavila tačka na neke spekulacije.

BVK Crvena zvezda je uredno prijavila i registrovala igrače: Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića, a sve to izvršeno je po pravilniku krovne organizacije LEN i VS Srbije.

BVK Crvena zveda kažnjena je po pravilniku o OBAVEZI NASTUPA, Propozicija TRVL, član 2, a po tački 2.5, koja kaže: – U slučaju odustajanja ekipe s pojedine utakmice, klub će se kazniti oduzimanjem 6(šest) bodova i novčanom kaznom od 5.000 evra, a protiv kluba i odgovorne osobe biće pokrenut disciplinski postupak.

Ekipa BVK Crvena zvezda se uredno pojavila pred utakmicu u Kragujevcu, ali na Tehničkom sastanku koji je bio održan sat vremena pre početka utakmice, sudijski par iz Crne Gore, po usmenom nalogu Povereništva za takmičenje iz Splita, nije hteo da sudi pomenutu utakmicu. Ista je uredno odigrana sa sudijskim parom iz Srbije, i Crvena zvezda je dobila utakmicu rezultatom 8:5.

Što se tiče utakmice između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu, koja je trebala da se igra po rasporedu 31.01.2016. godine sa početkom u 17.30 časova, dužni smo da obavestimo javnost, da je sudijski par iz Hrvatske na tehničkom sastanku pred utakmicu napravio i potpisao zapisnik u 17.00 časova, sa naznakom da utakmica nije odigrana. Pitamo se, jesu li sudije iz Hrvatske vidovite i imaju li sposobnost predviđanja budućnosti, jer nam nije jasno kako su pola sata pre početka utakmice znali da ona nije odigrana.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde, uredno je počela na vreme, u 17.30 časova, ali smo bili primorani da angažujemo sudijski par iz Srbije, jer su arbitri iz Hrvatske brzinom svetlosti, a po telefonskoj konsultaciji sa Povereništvom za takmičenje i nama nepoznatom osobom, u 17.00 časova, što znači pola sata pre zvaničnog početka iste, napustili bazen u nepoznatom pravcu. Utakmica je završena tesnom pobedom Crvene zvezde 10:9, a VK Vojvodina, kao i VK Radnički u prvoj utakmici, nije imao primedbe na sastav Crvene zvezde.

Nadamo se da će gospoda iz UO Triglav Regionalne lige, od koje BVK Crvena zvezda nije dobila ni evro i koja nema nikakav takmičarski značaj, jer nema prohodnosti ka Ligi šampiona i Ligi Evrope, poštovati Pravilnike koje su sami napisali, kao i Pravilnike LEN i VS Srbije, što su u obavezi.

Napominjemo da BVK Crvena zvezda plaća sama sve troškove, učestvovanja u TRIGLAV REGIONALNOJ VATERPOLO LIGI i nejasno nam je kako je jedna jaka firma, u ovom slučaju TRIGLAV OSIGURANjE, sponzor lige, da BVK Crvena zvezda nema od sponzorstva ništa, a pritom je u obavezi da ih reklamira. Ko tu dobija novac?!

01.02.2016, Beograd

BVK Crvena zvezda“

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama