Фудбал Фудбал/Вести

Edson Da Silva novo pojačanje!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U ponedeljak, 01. februara, Crvena zvezda je dobila i treće pojačanje. U pitanju je brazilski štoper Edson Da Silva.

Edson je predstavljen u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, a predstavio ga je poslovni direktora Crvene zvezde, Stefan Pantović.

– U odsustvu sportskog direktora koji je trenutno sa ekipom na pripremama, meni je pripalo zadovoljstvo da predstavim naše novo pojačanje. U pitanju je Edson Žoze Da Silva koji je rođen 09. maja 1986. godine. Igrao je u klubovima kao što su Botafago, Fortaleza, kao i za slavni Sao Paolo, za koji je odigrao 110 utakmica. Visok je 187 centimetara, levonog je i odlikuje ga izrazita snaga, odlična skok igra kao i igra posle prekida, što je segment koji nam je nedostajao tokom jesenje polusezone. Proglašen je za najboljeg brazilskog defanzivca od strane brazilskih novinara. Ugovor je na dve godine, i od njega se puno očekuje. Već sutra će napustiti Beograd, i pridružiti se ostalim prvotimcima na Kipru kako bi se što pre uklopio u sistem i bio u mogućnosti da nam pomogne u pohodu na zacrtane ciljeve – rekao je Stefan Pantović.

Novo Zvezdino pojačanje izabralo je dres sa brojem „5“.

– Prvi put sam u Beogradu, utisci su jako dobri. Svi su ljubazni prema meni, i jako mi je drago što sam ovde. Svestan sam odgovornosti koju sam dobio samim dolaskom u Zvezdu, kao i statusom. Odavno sam želeo da igram za neki evropski klub. Mislim da sam za to sposoban, i upoznat sam sa nivoom evropskog fudbala. Zato se i nadam da će se Zvezda plasirati u evropska takmičenja. Trudiću se da ispunim očekivanja svih ljudi. Imao sam sliku o tome koliko je veliki klub Crvena zvezda, zbog toga sam i bio radostan što sam dobio poziv. Nadam se da ću pomoći klubu da osvaja trofeje – rekao je Edson, koji je tokom karijere imao priliku da igra sa mnogim poznatim fudbalerima.

– Najbolji igrač sa kojim sam igrao je Kaka, o njemu imam odlično mišljenje i dan danas smo u kontaktu. Ne mogu da ocenim ko je najbolji napadač protiv kojeg sam igrao, kriterijumi su raznoliki, ali siguran sam da me i ovde čeka ozbiljan posao i da ću igrati protiv dobrih napadača.

Edson Da Silva veruje da će imati pomoć da se uklopi u novu sredinu, pre svega od strane fudbalera koji govore njegov jezik.

– Komunikacija među igračima je jako važna, i ona stvara tim. Drago mi je što ima igrača koji govore moj jezik, pogotovo u ovom početnom periodu kada mi je pomoć neophodna zbog adaptacije. Očekujem da ću imati dobru komunikaciju sa svim igračima – rekao je Edson, koji će tokom boravka u Beogradu imati i podršku svoje porodice.

– Porodica mi je sve na svetu. Oženjen sam, imam sina od šest godina, a supruga mi je u drugom stanju, u petom mesecu trudnoće. Čim se vratimo sa priprema, očekujem da će cela porodica da mi se pridruži u Beogradu jer mi oni daju najveću podršku.

Na kraju, novo Zvezdino pojačanje upitano je i za Ramba Petkovića.

– Peći? Nikada ga nisam upoznao, nisam igrao protiv njega, ali mi je velika čast što sam došao u Crvenu zvezdu i zbog njega. On je velika zvezda u Brazilu! – rekao je Edson.

Galeriju slika sa predstavljanja Edsona Da Silve možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама