СДЦЗ

Milica Nikolić srebrna na Evropskom openu u Sofiji

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Milica Nikolić (do 48 kg) reprezentativka Srbije i uzdanica DŽК Crvena zvezda osvojila je vicešampionsko zvanje na prvom ovogodišnjem međunarodnom takmičenju, na Evropskom openu u Sofiji. Nikolićeva je odličnim rezultatom u Bugarskoj (aktuelna šampionka Evrope do 23 godine) potvrdila da je u samom vrhu međunarodne džudo scene.

Na putu do pobedničkog postolja ostvarila je tri pobede. U meču kojim je otvorila učešće na Evropskom openu u Sofiji, sa Anastasijom Pavlenko (Rusija) bila je neprikosnovena. Vazari, a zatim i ipon za pobedu u duelu sa takmičarkom Rusije samo su najavili odličan rezultat. Pobednički niz nastavila je evropska šampionka Milica Nikolić i u duelu sa Rumunkom Monikom Ungureanu (juko). U polufinalu našla je rešenje i za odličnu Izraelku Minsker Noa (vazari). U finalnom meču sa Ruskinjom Marijom Persidskajom presudile su nijanse. Milica Nikolić iz Sofije se vraća sa srebrnom medaljom.

– Borbu za zlato sam sasvim sigurno trebala bolje da odradim, ali sledeći put ja pobeđujem. Ipak ne mogu da budem nezadovoljna ostvarenim. Srebro u odličnoj konkurenciji zaista vrhunskih takmičarki je odličan rezultat -istakla je Milica Nikolić.

Da je uspeh u Sofiji od velikog značaja, najbolje govori činjenica da je srebrom osvojila i vrednih 60 bodova na putu za Rio de Žaneiro.

– Svesna sam šta znače ovakvi rezultati u olimpijskoj godini. Ipak ja ne sabiram bodove, fokusirana sam na svako takmičenje i na vrhunski rezultat. Sve ostalo dolazi samo po sebi – istakla je Milica Nikolić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама