Фудбал Фудбал/Вести

Predstavljeni Le Talek i Babunski

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U subotu, 30. januara, u medija centru stadiona „Rajko Mitić“ predstavljeni fudbaleri koji su prethodnih dana potpisali ugovore sa Crvenom zvezdom.

Igrače je predstavio sportski direktor Crvene zvezde, Blaža Raosavljević.

– Babunski je rođen 1994. godine, kao mlad je otišao u Barselonu i tamo je proveo osam godina. Došao je u Zvezdu iz Barselone „B“, na svoju veliku želju. Igra na poziciji veznog igrača, odmah iza špiceva. O Le Taleku se već toliko pisalo da nije neophodno detaljno predstavljanje. On je rođen 1990. godine, došao je iz Mordovije, i bio je naša velika želja. Želim da se zahvalim i FK Mordovija, kao i menadžeru koji je uložio veliki trud kako bi se transfer realizovao. Što se tiče dolazaka, očekujemo da stigne štoper. Biće i odlazaka, i to ne samo jednog igrača. Više oko budućnosti Jovanovića znaće se u najskorije vreme – istakao je Raosavljević.

Damijan le Talek i David Babunski su u svom prvom zvaničnom obraćanju javnosti istakli da su veoma srećni što su postali deo crveno-bele porodice.

– Srećan sam što sam u Zvezdi. Ovo je veliki klub, i to sam osetio već po dolasku u Beograd. Mičel mi je rekao samo dobre stvari o klubu, da je to veliki klub, da ima odličan tim koji će pokušati da igra u Evropi sledeće sezone. Mogu da igram na bilo kojoj poziciji, ali trenutno igram „šesticu“, defanzivnog veznog. Ako trener od mene bude tražio da igram neku drugu poziciju, moći ću da odgovorim zahtevima. Igrao sam protiv ekipa koje je trenirao Božović, tako da mi je poznat, a i Mičel mi je o njemu govorio samo najbolje – rekao je Le Talek, koji će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem „četiri“.

– Drago mi je da je tako veliki klub kao Crvena zvezda pokazao interes za mene i dao mi šansu za napredak. To je najuspešniji klub na Balkanu. Do sada nisam znao mnogo o fudbalu u Srbiji, ali znam da ovde nastupaju mladi igrači koji su postali prvaci Evrope i prvaci sveta. Takođe, čuo sam mnogo toga i o navijačima Crvene zvezde koji su najbolji u Evropi. Gledao sam video klipove na intenetu na kojima se vidi kako prekrasnu atmosferu prave. Nadam se da će me  brzo naučiti šta znači biti ovde. Trudiću se da opravdam poverenje stručnog štaba, i daću sve od sebe da donesem Zvezdašima puno radosti i da zajedno slavimo titulu i ulazak u Ligu šampiona – bile su prve impresije Davida Babunskog, koji je, kao i Le Talek, potpisao ugovor na dve i po godine.

[youtube id=”1sxoq2FqnEs”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама