Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Spremanje za prolećni deo sezone

Autor: CZBG, Markoss

Početak prolećnog dela sezone se polako približava, a igrački kadar se polako redukuje.

Idan Vered je neko na koga se više ne računa i sa njim bi narednih dana trebalo da se raskine ugovor, a kao moguće destinacije spominje se povratak u rodni Izrael i makedonski Vardar, slična sudbina čeka i Sašu Stojanovića koji bi mogao da se vrati u Radnički iz Niša u kom je i pružao najbolje partije u svojoj karijeri. Situacija sa Zoranom Rendulićem je takva da njegova budućnost u našem klubu zavisi od slučaja Vukašina Jovanovića koji će kako stvari stoje, ipak karijeru nastaviti u inostranstvu. Ipak, teško je verovati da će Rendulić nositi dres našeg tima i na proleće, a kao potencijalna destinacija spominje se selidba na Daleki istok. Selidbu u Vojvodinu, odnosno Radnički iz Niša odbili su Nenad Gavrić i Petar Orlandić, iako su se klubovi maltene dogovorili, no, ukoliko se nešto bitno ne promeni, oni će ostati tu i za proleće.

Spisak igrača za prolećni deo skraćen je i slanjem omladinaca na pozajmice. Epilog saradnje sa Bežanijom je selidba Marka Mijailovića, Lazara Tufegdžića i Dušana Živkovića na pozajmicu do kraja sezone gde će se pridružiti Filipu Manojloviću i Milošu Stojanoviću koji su i jesenas nosili dres tog kluba. Golmani Trkulja i Vićić su pozajmljeni Zemunu, odnosno Loznici, dok su Ahčin i Matos pozajmljeni Novom Pazaru. Štoper Marko Marinković koji je ostao u Beogradu će verovatno ponovo na kaljenje, a spominju se klubovi iz PLS. Nešto ranije na pozajmicu je otišao Vladimir Jovović koji se pridružio Danielu Avramovskom u OFK Beogradu, a još od letos su pozajmljeni štoper Nenad Cvetković i desni bek Zlatko Iličić, Radničkom sa Novog Beograda i Sopotu. Nikola Jovanović, Luka Ilić i Dejan Joveljić biće vraćeni u omladince, odnosno kadete, kao i Luka Adžić koji će kako stoje stvari propustiti prolećni deo sezone.

Dolaskom Edson, Le Taleka i Babunskog stavljena je i tačka na prelazni rok, iako to ne može sa sigurnošću da se tvrdi, pošto se u klubu spekuliše da bi dobo došao i jedan špic. No, neće se dovoditi po svaku cenu.

Za prolećni deo sezone kako stvari stoje, imaćemo 22 igrača.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama