Фудбал Фудбал/Вести

Nemanja Vidić završio karijeru

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde, Nemanja Vidić, odlučio je da okonča igračku karijeru.

Nemanja Vidić je rođen u Užicu, 21. oktobra 1981. Sa 15 godina, Vidić je postao omladinac našeg kluba, a za prvi tim je debitovao 2000. godine. Prvi trofej (nacionalni Kup) sa crveno-belima osvojio je 2002. godine, a 2004. godine osvojio je i duplu krunu. Vidić je za Crvenu zvezdu zabeležio 67 nastupa i postigao 12 golova.

– Došlo je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su svoj danak.Hvala svim igračima sa kojima sam igrao i svim trenerima sa kojima sam sarađivao, i veliko hvala navijačima na podršci tokom svih ovih godina – izjavio je Nemanja Vidić za naš sajt.

Osim Crvene zvezde, Nemanja Vidić je nosio dresove Spartaka iz Subotice, Spartaka iz Moskve, Mančester Junajteda i Intera. U dresu engleskog kluba, Vidić je 2008. godine osvojio Ligu šampiona, a godinama je bio i kapiten „Crvenih đavola“. Za nacionalni tim, Vidić je zabeležio 56 nastupa.

Čestitamo našem nekadašnjem kapitenu, Nemanji Vidiću, na zaista impresivnoj igračkoj karijeri!

Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na „Marakani“. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario. Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i – ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam…“ – Nemanja Vidić.

[youtube id=”KME_xUShTSQ”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама