Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Đurišić: Želimo da prekinemo crnu seriju

Izvor: Sportsko društvo Crvene Zvezde

Odbojkašice Crvene zvezde u 13. kolu Viner Štetiše Super lige dočekuju pančevački Dinamo.

Tokom čitave sezone crveno-bele prate brojni pehovi. Problemi sa povredama uticali su i na igru i na rezultate. Nakon novih povreda pred kraj protekle i početkom ove godine, Zvezdine dame, u znatno izmenjenom sasatvu, su vezale dva poraza. Prvo je šampion Vizura slavila sa 0:3, nakon čega je usledila i promena na mestu prvog trenera našeg tima, a potom je i MD Zrenjanin bio bolji rezultatom 3:1.

Crvena zvezda se i dalje nalazi na 5. mestu na tabeli nacionalnog šampionata, sa skorom 6-6 uz 19 bodova, dok naredni rival naše ekipe zauzima 7. mesto sa pobedom manje i 16 bodova. Na početku 2016. godine Pančevke su ostvarile pobedu i poraz. Prvo su na gostovanju Jedinstvu u Staroj Pazovi poražene sa 3:1, a potom su pred svojim navijačima savladali Kraguj sa 3:0.

U prvom delu sezone, u četvrtom kolu, Zvezda je kao gost savladala Dinamo sa 0:3, po setovima 20:25, 20:25, 22:25.

– Istina je da smo dobili Dinamo u prvom delu sezone. Međutim, sada imamo dosta problema sa povredama i ne znamo u kom ćemo sastavu igrati. Biće jako teško protiv Dinama, što se videlo i u prethodnom meču protiv Zrenjanina kada smo izgubili, ali sigurna sam da iz dana u dan sve izgleda bolje. Bolje treniramo, nekako smo se namestili, nadam se da ćemo prekinuti crnu seriju. Daćemo sve od sebe da u petak pobedimo Dinamo – izjavila je Vesna Čitaković Đurišić.

Nakon prvog meča u 2016. godini došlo je i do promene na mestu šefa stručnog štaba.

– To je neki psihološki momenat. U svakoj ekipi, koja ima dosta problema, kada dođe do promene trenera uglavnom to utiče dobro na tim. Dođe do toga da ekipa trenira bolje, da su igrači skoncentrisaniji. Ovo je jako mlada ekipa i one su veoma poslušne. U svakom slučaju, svesne smo da smo došle do ivice zida i da treba jače da radimo, da igramo mnogo bolje, da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto – konstatovala je Vesna Đurišić.

Meč 13. kola Viner Štetiše Super lige između Crvene zvezde i Dinama igra se u petak 29. januara od 20 časova u dvorani USC VOždovac u Beogradu. Ulaznice za ovaj susret će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Igor Miljković i Jovan Jovanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама