Одбојка Одбојкаши

Gorak ukus pobede

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su francuski Arago Set sa 3:0, nadoknadili su poraz u prvom meču osmine finala CEV Kupa Izazivača, ali su potom eliminisani pošto su Francuzi osvojili “zlatni” set.

Crveno-beli su odigrali sjajan meč. Od samog početka utakmice pokazali su veliku energiju i želju za trijumfom. Igrali su agresivno i borbeno, ali je na kraju našem timu ponestalo snage za završni udarac.

Sve do završnice prvog seta vodila se rovovska bitka. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda sa četiri vezana poena došla do četiri set lopte (24:20). Ipak, kada se činilo da će naši odbojkaši lako do vođstva, gosti su izjednačili. Crveno-beli su potom uspeli da vežu dva poena i povedu – 26:24.

Nastavili su izabranici Dragana Kobiljskog u istom ritmu. Poveli su sa 10:6, a potom i sa 16:13, nakon čega je usledila kraća pauza jer je na zemlji ostao Dušan Stojsavljević koji je dobio jak udarac u glavu. Na svu sreću sa primačem servisa crveno-belih je sve bilo u redu i on je nastavio meč. Zvezda je imala i pet poena viška (22:17), ali se ušlo u neizvesnu završnicu. Više snage su imali naši odbojkaši koji su duplirali svoje vođstvo – 25:23.

Zvezda tu nije stala, već je nastavila da pritiska pomalo iznenađene goste. Blok je funkcionisao odlično, pa je posle jedne izblokirane lopte Okolića i Blagojevića Crvena zvezda povela sa 11:8. Francuzi se ne predaju i uvode set u egal završnicu. Stojsavljević donosi crveno-belima dve set lopte (24:22), drugu koriste i uvode meč u “zlatni” set.

Nije dobro počelo po naš tim. Na promeni strana Arago je imao prednost od 6:8, a sa dva vezana poena su Francuzi stekli četiri poena prednosti. Crveno-beli su smanjili zaostatak na 8:10, ali nisu imali snage za više, pa su gosti slavili plasman u četvrtfinale – 9:15.

U Crvenoj zvezdi su se istakli Nemanja Jakovljević sa 17, Aleksandar Blagojević sa 15 i Dušan Stojsavljević sa 12 osvojenih poena. Zvezdini blokeri su bili odlični, Aleksandar Okolić je uz 9 poena imao 5 blokova, a Vuk Milutinović uz 7 poena 4 bloka. Maksim Buculjević je sjajno razigravao svoje saigrače, dok je libero Predrag Jevtić “hvatao” sve što se moglo uhvatiti.

U timu Arago Set najbolji su bili Tibo Rosar sa 24, odnosno Marijen Moro sa 17 poena. Arago Set će u četvrtfinalu CEV Kupa Izazivača igrati protiv pobednika duela Galatasaraj (Turska) – Kalcedonija Verona (Italija). Prvi meč je završen pobedom Italijana 3:1..

Odbojkaši Crvene zvezde se okreću domaćim takmičenjima, a sledeći meč ih očekuje već u petak 29. januara od 17,30 časova protiv Inđije u okviru 12. kola Viner Štetiše Super lige.

Crvena zvezda – Arago Set 3:0 (26:24, 25:23, 25:23), zlatni set 9:15
Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 250. Sudije: Miroslav Juraček (Slovačka) i Emanuil Georgiadis (Grčka). Trajanje meča: 104 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 9, Jevtić (libero), Milutinović 7, Jakovljević 17, Stojsavljević 12, Blagojević 15, Buculjević 2. Nisu igrali: Đurđević, Škrbić, Gmitrović D, Gmitrović A. i Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
ARAGO SET: Ruperez, Lafit 7, Moro 17, Rosar T. 24, Lamoiz 1, Senger 3, Petrov, Anri 3, Rosar N. (libero, Mendez 11. Nije igrao: Bonefoj. Trener: Patrik Duflo.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама