Fudbal Fudbal/Vesti

Crvena zvezda – Zarja 10:2 (6:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i treću, veoma ubedljivu pobedu na pripremama u Termama Čatež.

Stadion: “Sportski centar Zarja”
Gledalaca: 300
Sudija: Dijego Sokolić
Srelci: Grujić u 6′, Srnić u 15′ i 38′, Vieira u 24′ i 31′ i 60′, Plavšić u 30′, Sikimić u 78′ i 82′, N. Jovanović u 80′ za Crvenu zvezdu, a Marcini u 55′ za Zarju.

Crvena zvezda: Supić, Petković, Luković, Pavićević, Ibanjez, Jovanović, Donald, Grujić, Plavšić, Srnić, Vieira.

Zarja: Kastelarin, Franko, Grizonić, Marković, Barut, Šestić, Zukini, Rovigljo, Bernobi, Tarable, Marcini.

Crvena zvezda je protiv nejakog protivnika odigrala efikasnu utakmicu, koja je igračima poslužila da se pre svega dobro istrče. Već u 6. minutu rezultat je bio promenjen; nakon kornera, Marko Grujić je bio najviši u skoku, i glavom je uspeo da zatrese mrežu. Nedugo potom, Grujić je mogao da duplira prednost nakon dodavanja petom Srnića, ali je šutirao pored gola, a dva minuta kasnije je nakon silovitog udarca, Grujić pogodio prečku. U 15. minutu odličnu pansu iskoristio je Slavoljub Srnić. Izašao je Srnić sam ispred golmana i rutinski zatresao mrežu.

U 24. minutu već je bilo 3:0, a mrežu je zatresao Hugo Vieira. Bio je hitriji naš centarfor od golmana Zarje, uspeo je pre njega da stigne do lopte i pogodi metu. Svoju golgetersku seriju na pripremama je, pored Srnića, nastavio i Srđan Plavšić. Igrao se 30. minut kada je hitronogi vezista u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom izašao kao pobednik. Samo minut kasnije – 5:0. Ponovo je strelac Vieira, koji je iz kaznenog prostora lobovao golmana Zarje. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je svoji drugim golom Slavoljub Srnić u 38. minutu.

Jedina izmena nakon prvog poluvremena izvršena je na golu – Jovan Vićić je zamenioNemanju Supića, i ubrzo se istakao dobrom intervencijom. U nastavku utakmice, nastavljena je goleada, ali prvi pogodak delo je ekipe Zarje. Igrao se 55. minut kada je nakon polukontre, Marcini uspeo da zatrese našu mrežu. Pet minuta kasnije, Hugo Vieira postiže i svoj treći gol, a ukupno sedmi za Crvenu zvezdu, nakon što je sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem zatresao mrežu.

Miodrag Božović je nakon pogotka Vieire u igru poslao Nikolu Jovanovića koji je ušao umestoLukovića, ali je zauzeo mesto zadnjeg veznog dok se njegov prezimenjak Vukašin prebacio na štopera. Ubrzo su i Predrag Sikimić odnosno Luka Jović zamenili Donalda i Vieiru, Mihailo Ristić Luisa Ibanjeza, a mladi Luka Ilić je ušao umesto Marka Grujića. U 70. minutu jeSikimić pogodio prečku, a samo minut kasnije Zarja je uspela da postigne i drugi gol preko Tarablea. Jović u dva navrata nije uspeo da se upiše u strelce, ali jeste Predrag Sikimić u 78. minutu, iz neposredne blizine. Slično je učinio i mladi Nikola Jovanović u 80. minutu, kojem je to ujedno bio i prvi gol za seniorski tim.

Ni to nije bio kraj golovima. U 82. minutu, Sikimić je ponovo zatresao mrežu Zarje nakon odličnog prijema lopte u kaznenom prostoru i dobrog šuta.

Na kraju, 10:2, pobeda Crvene zvezde na poslednjoj proveri u Sloveniji. Već danas, fudbaleri kreću put Beograda, a novo putovanje, ovoga puta za Kipar, zakazano je za 31. januar.

Foto galeriju možete da pogledate OVDE.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama