Одбојка Одбојкаши

Buculjević: Verujemo da možemo do “zlatnog” seta

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde u utorak dočekuju francuski Arago Set u revanš meču osmine finala CEV Kupa Izazivača.

Prvi meč u Francuskoj je završen pobedom Arago Seta od 3:0, po setovima 25:18, 25:19, 25:19. Crveno-beli će imati težak zadatak, jer moraju da trijumfuju sa 3:0 ili 3:1 kako bi izborili pravo da igraju “zlatni” set koji bi odlučivao o plasmanu u četvrtfinale.

Trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski ističe da će njegovim izabranicima trebati dosta energije u duelu sa Francuzima.

– Arago Set je jedna izuzetna ekipa s kojom ćemo morati mnogo energije da potrošimo da bismo odigrali jedan dobar meč. Ne bih pričao o rezultatu, ali se nadam dobroj i borbenoj utakmici sa naše strane, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno protiv izvanredne ekipe Arago Seta – izjavio je Kobiljski.

Samo dva dana nakon derbija protiv Vojvodine u Novom Sadu i trijumfa naše ekipe, crveno-bele očekuje još jedan težak meč.

– To je ozbiljan problem za nas. Dosta smo se emotivno istrošili na tom meču što sigurno može da se odrazi na našu igru u utroak. Ali takav je raspored i mi to ne možemo da menjamo. Moramo samo da se prilagodimo tome na najbolji mogući način – konstatovao je Kobiljski.

Kapiten crveno-belih Maksim Buculjević veruje da Zvezda može do “zlatnog” seta.

– Na osnovu onoga što smo videli u Francuskoj, to je jedna jako ozbiljna ekipa koja se učvrstila na prvom mestu francuskog prvenstva. Dosta je teško igrati protiv te ekipe. Pre svega treba biti psihološki spreman da se dođe do poena, jer ne dozvoljavaju lake poene i igra im je konstantna, nemaju velikih oscilacija. Nadam se da smo iz prve utakmice u Francuskoj izvukli dosta pouka. Po kvalitetu imamo šanse. Imamo neke svoje kvalitete koje nismo tamo pokazali, koji su po mom mišljenju bolji od njihovih. Međutim, i oni su u nekim elementima bolji od nas, ali mislim da postoji šansa da dođemo do “zlatnog” seta. Nadam se da ćemo do njega i doći, a onda ko bude imao više sreće i znanja – istakao je Buculjević.

Trijumf nad Vojvodinom doneo je dosta samopouzdanja našoj ekipi koju krajem februara očekuje Finalni trunir Kupa Srbije, a Crvena zvezda i Vojvodina su favoriti za osvajanje trofeja.

– Pobeda u Novom Sadu, kao i pobeda u 2. kolu u Beogradu ne mora ništa da znači. Isto to bih rekao i da smo izgubili. Katastrofalno smo počeli meč u Novom Sadu, ali na svu sreću trgli smo se u drugom setu kod rezultata 4:1 za njih. Nadam se da ubuduće nećemo praviti gluposti kakve smo pravili na početku tog meča, mada smo kasnije odigrali fantastično. Posle je sve išlo po planu. Kup je sasvim drugo takmičenje. Igra se jedna utakmica, može mnogo toga da presudi. U svakom slučaju, posle dve pobede u ligi, psihološki smo iznad njih – zaključio je Buculjević.

Revanš utakmica osmine finala CEV Kupa Izazivača između Crvene zvezde i Arago Seta je na programu u utorak 26. januara od 18 časova u dvorani USC VOždovac u Beogradu. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Miroslav Juraček iz Slovačke i Emanuil Georgiadis iz Grčke.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti “zlatni set”. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Pobednik duela Crvena zvezda (Srbija) – Arago Set (Francuska) će u četvrtfinalu (16. februar i 1. mart) igrati protiv pobednika meča osmine finala Kalcedonija Verona (Italija) – Galatasaraj Istanbul (Turska). Prvi meč je završen pobedom Italijana rezultatom 3:1.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама