Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda desetkovana u derbiju?

Izvor: Mozzartsport

“Jako respektujem crno-bele i čekam težak meč”, rekao je trener srpskog šampiona .

Trijumf nad Panatinaikosom nagovestio je da bolji dani dolaze za Crvenu zvezdu i da će kompletan sastav dobiti veliki skok samopouzdanja, te da će forma samim tim krenuti uzlaznom putanjom. Energično izdanje celog tima i pobeda protiv Unikahe potvrdila je stanje stvari i još jednom u prvom planu bio je progres koji je ostvaren otkako je roster konačno kompletiran dolaskom Tarensa Kinzija.

Tri nedelje zajedničkih treninga već su dali rezultat, a uspeh u novom večitom derbiju protiv Partizana bio bi trešnjica na vrhu torte. Trener crveno-belih Dejan Radonjić ima razloga za optimizam.
Utakmice sa Partizanom uvek imaju poseban status, a i u ovom trenutku veličina derbija i značaj igranja između Zvezde i Partizana je velika, kao i rezultatski značaj same utakmice. Partizan izlazi iz dve pobede, pojačan je Vilijamsom, a i u mogućnosti je da trenira u miru i priprema se za naredne utakmice nakon dolaska Džikića na klupu. Partizan je u poziciji da ima devet dana da se prirpreme za duel protiv nas, dok smo mi u malom vremenskom periodu primorani da već budemo spremni za naredni meč. Navijači će Partizanu biti velika pomoć i to je jasno. Ali, ja znam da će i jedni i drugi će biti jako motivisani“, rekao je Radonjić i zatim nastavio:
“Mi smo u određenim problemima sa lakšim povredama malo većeg broja igrača nego inače. Još se ne zna koji će sastav u ponedeljak izaći na parket. U svakom slučaju moramo da budemo maksimalno spremni da odgovorimo izazovu koji je pred nama”.

Crnogorski stručnjak nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je Crvena zvezda podigla nivo igre na jedan viši nivo.
“Jako sam zadovoljan zbog činjenice da idemo napred. To je proces koji je bio najavljivan i očekivan, posle perioda adaptacije, imali smo potrebnu da treniramo zajedno i napredujemo. Ali, to u  derbiju nije nešto što je odlučujuće. Stanje na tabeli takođe ne mora unapred da odredi pitanje pobednika, niti je odlučivalo bilo šta. Jer, u ovakvim utakmicama uvek se daje više od maksimuma. Jasno je da postoji opterećenje kod nas zbog gustog rasporeda, ali verujem da ćemo biti spremni da izađemo i ostvarimo naš cilj. Moram da kažem da postoji zadovoljstvo jer izgledamo drugačije nego što je to bio slučaj pre dvadesetak dana, a verujem da ćemo još bolji, kada krenu i prve borbe za trofeje”.

U redovima Partizana istakli su da ekipa mora da napadne Zvezdinu odbranu, a ne da se brani, što je upravo ono što Radonjić i očekuje.
“Očekujem da će Partizan biti agresivan i jako čvrsto i da će to biti jedan od načina na koji nas napasti. Ali, zato očekujem da ćemo mi igrati dobro u oba pravca, jer u ovom trenutku nije dovoljno da odigramo dobro samo u jednom delu. Jako respektujem Partizan i čekam težak meč”.

AKO SE SVE ZNA UNAPRED, ŠTO SE IGRA LIGA?!

Na pitanje novinara da prokomentariše stanje na tabeli i konačni rasplet do kraja ligaškog dela, trener Radonjić imao je interesantan odgovor.
“Prošle godine sam, možda i previše, često odgovarao na takva pitanja. Ja nisam neko ko želi da se bavi prognozama, a vidim da je to popularno u poslednje vreme i izgleda da se sve unapred zna. Pa zašto se onda igra liga ako je sve poznato? Čekamo da vidimo rasplet do poslednjeg kola, ko će na kojoj poziciji biti i onda možemo da pravimo analizu”, zaključio je Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама