Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Koper – Crvena zvezda 3:4 (1:2)

Izvor. Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Sloveniji.

Stadion: „FK Koper“
Gledalaca: 300
Sudija: Mihael Antić
Strelci: Valensija u 12′, Rendulić (auto gol) u 54′, Lokaj u 81′ za Koper, a Vieira u 5′, Srnić u 39′ , Pavićević u 64′, Plavšić u 78.

Koper: David, Andrejašić, Situ, Datković, Jefton, Biljan, Živanović, Štulac, Valensija, Štromajer, Memola.
Rezerve: Kahlina, Horvat, Saračević, Obrstar, Smolović, Posavac, Vekić, Lokaj, Sise, Muslimović, Jurina, Požrl.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Plavšić, Srnić, Jović, Vieira.
Rezerve: Manojlović, Mijailović, Pavićević, Jovanović, Rendulić, Stojanović, Vered, Matos, Ahčin, Ristić, Adžić, Joveljić.

Trener Miodrag Božović izveo je u prvom poluvremenu gotovo najjači sastav. Izostao je samoAleksandar Katai, koji se nedavno povredio i kojem predstoji kraća pauza. Zvezda je i na ovoj utakmici stigla do ranog vođstva. Strelac gola u 5. minutu bio je Hugo Vieira koji je u svom stilu prevario nekoliko fudbalera i zatresao mrežu. Ipak, domaćin na ovoj utakmici uspeo je relativno brzo da stigne do izjednačenja, i to nakon kornera. Posle gužve u kaznenom prostoru Crvene zvezde, najbolje se snašao Valensija.

I pored primljenog gola, Zvezda je pokazivala da je kvalitetnija ekipa od domaćina. Hugo Vieiraje nakon asistencija Ibanjeza, a kasnije Plavšića, bio u situacijama da zapreti, ali je dobro reagovao golman Kopera. Svoj drugi gol na pripremama postigao je Slavoljub Srnić u 39. minutu. Bio je to napad po desnoj strani, Marko Petković je iz prve uputio veoma upotrebljiv centaršut, a Srnić je, ponovo, glavom zakucao loptu u mrežu, i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, Grof je na teren poslao sve igrače sa klupe. Bili su to prvi minutiDejana Joveljića, kadeta Crvene zvezde. Posle svega nekoliko minuta igre, Luka Adžić je dobio udarac zbog kojeg je više od pet minuta proveo van terena, dok mu se ukazivala pomoć. I baš u momentima dok je naš tim imao igrača manje, Koper je uspeo po drugi put da izjednači rezultat. U pitanju je bio autogol Zorana Rendulića. Mladi Adžić nije bio u stanju da nastavi utakmicu, pa se u 58. minutu u igru ponovo vratio Srđan Plavšić, kako bi brojčano stanje na terenu bilo jednako.

Crvena zvezda je stigla do novog vođstva u 64. minutu. Saša Stojanović je izveo korner, a najviši u skoku bio je Savo Pavićević. U nastavku utakmice dosta zapaženi bili su Vered iPlavšić, a najbolju šansu propustio je Stojanović koji je zaobišao golmana, ali i pogodio stativu. U 78. minutu prava minijatura Srđana Plavšića, i još jedan efektan pogodak sa distance. Povukao je Plavšić loptu sa polovine terena, došao nadomak kaznenog prostora i sjajnim šutem rešio pitanje pobednika. Ipak, ni to nije bio konačan rezultat utakmice. U 81. minutu Lokaj je preciznim udarcem iskosa iz kaznenog prostora uspeo da postigne i treći gol za Koper. U strelce je mogao do kraja utakmice da se upiše i mladi Dejan Joveljić, ali nije imao sreće.

Crvena zvezda je tako zabeležila i drugu pobedu na pripremama u Sloveniji, a poslednja provera izabranike Miodraga Božovića očekuje u sredu, 27. januara protiv Zarje.

Foto galeriju možete pogledati na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама