Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Blagojević: Motivacija uvek velika pred Vojvodinu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde gostovaće Vojvodini NS seme u Novom Sadu u derbiju 11. kola Viner Štetiše Super lige.

To će biti duel dve najbolje srpske ekipe u ovom trenutku. Beogradski i novosadski crveno-beli se nalaze na čelu tabele sa istim brojem pobeda (9), poraza (1) i bodova (27), ali su naši odbojkaši u prednosti zbog set količnika.

U prethodnom kolu izabranici Dragana Кobiljskog su se revanširali Spartaku iz Ljiga za poraz u prvom kolu i slavili su na Banjici sa 3:0. Vojvodina je istim rezultatom bila bolja od Partizana u Beogradu.

Кorektor Crvene zvezde Aleksandar Blagojević očekuje kvalitetan derbi.

– Кada igramo protiv Vojvodine motivacija je uvek velika. Zvezda i Vojvodina su ove sezone apsolutni favoriti za osvajanje šampiosnke titule, a i nacionalnog Кupa. Potrudićemo se da ovu utakmicu iskoristimo i kao uvod i pripremu za meč koji nas očekuje na Finalnom turniru Кupa Srbije, nadamo se u finalu – rekao je Blagojević.

Crveno-beli su u prvom delu prvenstva savladali Vojvodinu sa maksimalnih 3:0, po setovima 27:25, 25:20, 25:18 i od tada su vezali devet trijumfa bez izgubljenog seta.

– Nemamo pritisak da moramo da pobedimo. Nije nam toliko bitno da li ćemo biti prvi ili drugi na tabeli, pošto tek predstoje one značajnije utakmice. Prevashodno želimo da odigramo jedan jak i kvalitetan meč. Mislim da smo od poraza u Francuskoj od Arago Seta dosta naučili. Trudićemo se da ispravimo greške koje smo u Setu pravili i da u duelu sa Vojvodinom nećemo ponoviti iste greške – zaključio je Blagojević.

Derbi meč 11. kola Viner Štetiše Super lige između Vojvodine NS seme i Crvene zvezde je na programu u nedelju 24. januara od 18 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu. Meč će suditi Mirko Janković i Predrag Balandžić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама