Кошарка Кошарка/Најава утакмица

A sada … DERBI

Auor: CZBG, Ivan J.

Priča koja traje od 1945. godine, ista želja, ali ove godine situacija malo drugačija. Zvezda se bori za drugo mesto na tabeli, a Partizan da ne ispadne iz lige.

Ovo je jedina utakmica verovatno gde ne odlučuje samo bolja pripremljenost i kvalitet igrača već i velika želja. Dešavalo se u novijoj istoriji da, iako na papiru slabija Zvezda, uzme pobedu u večitom derbiju. Ovoga puta su uloge okrenute a Zvezda je, bez neke lažne skromnosti, izraziti favorit za ovu utakmicu. Međutim, moraće to da dokaže i na terenu. Hladne glave i vrelog srca od početka, a onda će kvalitet koji Zvezda trenutno poseduje izaći na površinu.  Verovatno će Partizan nošen svojom publikom krenuti silovito i maksimalno napaljeno, tako da je taj prvi udar Partizana ujedno i najjači. Što se pre odbije, ući će se u kontrolu meča koja nama odgovara jer na svakoj poziciji imamo bolje igrače. I ne samo to, Zvezdu kao nikad, ove godine krasi timski duh i igra. Pokazalo se to i u poslednjoj utakmici odigranoj juče protiv Unikahe.

Zvezda je fizički mnogo jača ekipa od Partizana tako da ćemo videti hoće li trener Partizana Džikić ići sa zonom i testirati nam šut za tri poena. Međutim, sve i da napad Zvezdi ne funkcioniše, imaćemo šansu da u jakoj odbrani otvorimo kontre i lake poene. Kombinacija za dobiti meč ima na pretek, samo što trener Radonjić i stručni štab moraju da psiholški pripreme utakmicu i da, ni u jednom trenutku ne potcenimo Partizan. Dejan nam je dokazao da kod njega toga nema i da u svaki meč ulazi maksimalno ozbiljno. Posle fenomenalne pobede nad Unikahom, u ponedeljak ćemo videti koliko smo se psihološki oporavili.

Karte za derbi nisu puštene u prodaju zbog dobro znanih razloga pa će verovatno kao i u prvom derbiju ove godine biti pun Pionir navijača Partizana, ali očekujem i naših oko 300. Očekujem i da grme i pruže podršku svom timu na putu ka pobedi.

Utakmica se igra u ponedelja od 21.00h, a prenos će biti na kanalima Arene sport uz još jedan komentatorski spektakl Koleta i Edina.

Idemo Delije, Cigani, Zvezdaši, ponedeljak je dan za pobedu. Hajmo sad, glasnije, za ono zbog čega se živi, zbog čega se umire…

Svoje mišljenje i viđenje utakmice možete da podelite sa nama i na FORUMU (potrebna registracija).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама