Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda oduvala Unikahu

Autor: CZBG, Pavković M., izvor: Zvanični YouTube kanal KK Crvena zvezda Telekom 

Crvena zvezda nastavlja sa sjajnim partijama u EL. Ovoga puta u grotlu Pionira pala je ekipa Unikahe.  A sve je počelo ovako…

[youtube id=”0f-jTTgx5k4″]

Ovim trijumfom ekipa Dejana Radonjića zabeležila je drugu pobedu u TOP16 fazi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Crveno-beli su do pobede došli, pre svega, kvalitetnom i agresivnom odbranom. Što se tiče individualnih učinaka igrača, treba istaći Stefana Jovića sa 15 poena i 5 asistencija, zatim Marka Gudurića sa 13 poena, te Marka Simonovića i Maika Cirbesa.

Maik Zirbes - Crvena Zvezda Telekom Belgrade - EB15
Foto: http://www.euroleague.net

Pred prepunom halom Pionir, Crvena zvezda je bolje otvorila utakmicu od svog rivala i time stekla prednost koju nije ispuštala do samog kraja meča. Stefan Jović je kreativnim rešenjima u napadu diktirao tempo Zvezdine igre. Marko Gudurić je još jednom pokazao raskošan talenat. Odmah po ulasku u igru pogodio je trojku, da bi u narednom napadu poentirao uz faul. Igrala je Crvena zvezda raznovrsno u napadu, što joj je, uz agresivnu odbranu, i donelo prednost. Jedina stvar koja nije funkcionisala u ovom periodu igre jeste defanzivni skok. Samo je u tom segmentu igre Unikaha nadmašila Zvezdu u prvoj deonici.

Prednost ekipe Dejana Radonjića rasla je i u drugoj četvrtini. Marko Gudurić nastavio je sa maestralnim potezima i rešenjima u napadu. Treba istaći i solidnu rolu Nemanje Dangubića u ovoj deonici igre. On je sa pet vezanih poena povećao prednost na tada maksimalnih +11. Tim iz Malage pokušao je da sustigne prednost crveno-belih, ali je to bilo nedovoljno da bi uhvatili bilo kakav rezultatski priključak. Na odmor se otišlo sa prednošću Crvene zvezde od 10 poena.

Na poćetku treće deonice meča igralo se koš za koš, da bi Unikaha polovinom četvrtine smanjila rezultatski zaostatak. Tome je najviše doprinelo šutersko raspoloženje španske ekipe, pre svih Džamara Smita, za koga crveno-beli nisu imali rešenje. Dejan Radonjić bio je prinuđen da tajm-autom prekine seriju španske ekipe. Zvezda je nakon toga zaigrala bolje i trojkom Marka Simonovića vratila 10 poena prednosti. U četvrtu četvrtinu crveno-beli su ušli sa 7 poena prednosti.

Branko Lazic - Crvena Zvezda Telekom Belgrade - EB15
Foto: http://www.euroleague.net

Na početku poslednje deonice meča Unikaha je ponovo zapretila. Našli su rešenja za otvorene šuteve u napadu i time prišli na samo 3 poena razlike. Treba istači i da je ekipa Dejana Radonjića rano ispunila bonus i time ušla u probleme sa faulovima. Međutim, na scenu tada stupa fenomenalni Marko Simonović. Vezanim trojkama ponovo vraća rezultatsku prednost Crvenoj zvezdi i time odbija i poslednji nalet španske ekipe. Sudbinu Unikahe zapećatio je Branko Lazić sa dva pogođenja šuta van linije 6,75. Utakmica je zavrsena rezultatom 87-73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20).

Evo šta su posle utakmice rekli Stefan Jović i Dejan Radonjić.

– Stefan Jović: “Posle pobede ostaje velika žal za poraz u Istanbulu. Skok u napadu nismo kontrolisali u prvom poluvremenu, u drugom smo bolje zagrađivali i uz dobar šut na kraju zasluženo slavili.  Zahvalio bih se navijačima koji su još jednom pokazali šta znači Pionir.”
– Dejan Radonjić: “Hvala publici na sjajnoj atmosferi i podršci koja nam je pomogla da dođemo do velike pobede za nas. Unikaha koja je odlična u Evroligi, u prvoj fazi igrala odlično, i drugi deo počela dobro sa pobedom i tesnim porazom u Grčkoj. Sa odličnom igrom, trenerom i sa velikim iskustvom. Mi smo u nekoj fazi i dalje, rada i rasta kroz taj rad i utakmice tako da sam zadovoljan što smo bolji nego juče. Treba da nastavimo da radimo iz dana u dan, i da dođemo do onoga što je najbitnije, a to je borba za trofeje. Utakmicu smo otvorili dobrom odbranom, ali su nam pravili dosta problema u ofanzivnom skoku, i što je bilo bitno bili smo u rezultatskom plusu i pored toga. U trećoj četvrtini ekipa koja ima veliki kvalitet uspela je da se vrati u igru, ali smo opet uspeli dobrom odbranom u četvrtoj četvrtini na kraju da dođemo do izuzetno bitne pobede.” 

Zvezda sada u Evroligi ima skor 2-2 i u sledećem kolu dočekuje rusku Lokomotivu, dok će već u ponedeljak, od 21h, odmeriti snage sa večitim rivalom u okviru  21. kola regionalne ABA lige.

[youtube id=”3zQpHBThKeQ”]

[youtube id=”vrc11dKbC5A”]

[youtube id=”orK67XlJnzw”]

[youtube id=”-tGvfDVg0Ag”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama