Košarka Košarka/Vesti

Crveno-beli vikend 2

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Pobeda košarkašica u 14.kolu ženske lige, najmlađi na Sajmu minibasketa, juniori treći na jakom turniru u Sarajevu, pionirke osvojile turnir u Staroj Pazovi, selekcije Koledža na pripremama u Banji Koviljači.
Nakon perioda zatišja, zvezdine selekcije nastavile sezonu prvenstvenim utakmicama, učešćima na jakim i uglednim turnirima.
Krećemo od najmlađih…
KK Crvena zvezda bio je zastupljen sa 3 ekipe, na „Sajmu Minibasketa”, turniru koji je održan u hali 2 Beogradskog Sajma uz učešće preko 200 ekipa.  Sve tri ekipe crveno-belih su polaznici „Zvezdine škole košarke”, a kada su najmlađi u pitanju, rezultat nije bio prvom planu. Svi članovi KK Crvena zvezda Telekom dobili su medalje i plakete za učešće na turniru koji se zvanino zove „Rajko Žižić” u čast nekada velikog asa KK Crvena zvezda.
Juniorska ekipa Crvene zvezde učestvovala je na izuzetno jakom turniru u Sarajevu, u društvu KK Spars, Partizan, ekipomom KK Split , KK „Džoli” iz Šibenika, Galatasaraja, ekipe „Širokog” i domaćina turnira „Bosne”.
Crveno-beli su nakon pobeda u grupi nad ekipama Splita i Širokog, i minimalnog poraza od „Sparsa” sa poenom razlike, igrali meč za treće mesto u kome su pobedili „Džoli” iz Šibenika. Član KK Crvena zvezda Telekom, Stefan Momirov uvršten je u prvu petorku ovog izuzetno jakog turnira.
Juniori svoje takmičenje nastavljaju narednog vikenda…
U prethodnih nekoliko dana, najaktivnije su bile sve selekcije KKŽ Crvena zvezda.
Pionirke U 15 (2001/2002) učestvovale su na turniru u Staroj Pazovi, sa ekipama  ŽKK Stara Pazova, ŽKK Vrbas  Medela, ŽKK Radivoj Korać . U polufinalu turnira “zveudice” su igrale protiv domaćina Stare Pazove, I pobedile rezulatatom 61:54 i plasirale se u finale turnira. Na finalnoj utakmici su se sastale sa ekipom iz Beograda ŽKK Radivoj Korać I pobedile rezultatom 66:34.
Sa druge prvotimke KKŽ Crvena zvezda su u subotu uveče posetile pozorište U.K. “Palilula” I gledale predstavu “Škola za ljubavnike”. Ovim putem KK i KKŽ Crvena zvezda se zahvaljuju Milanu Kaliniću I Milanu Vasiću , na čiji poziv su crveno-bele su dobile priliku da odgledaju vrlo popularnu predstavu.
Nakon pozorišta, crveno-bele su se vratile utakmicama u sredu uveče, i uz prisistvo Predsednika Francuske košarkaške federacije Žan Mari Siuta, specijalnog gosta KKŽ Crvena zvezda i Nataše Kovačević, pobedile u „Basket Sitiju” ekipu Spartaka iz Subotice sa 89:59. Crveno-bele su se tako u potpunosti revanširale za poraz u Subotici od  78:65.
Predstavnici “Koledža” nalaze se trenutno na pripremama za nastavak sezone u Banji Koviljači.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama