Кошарка Кошарка/Вести

Jović o rekordnoj minhenskoj noći: Ljubavi, da li znaš šta si uradio večeras?

Izvor: Mozzartsport

Rekorder Evrolige po broju asistencija otkrio anegdotu iz svlačionice nakon trijumfa i njegove fenomenalne partije u meču sa Bajernom, ali i pričao o dosadašnjem učinku i planovima kluba u nastavku sezone

Plejmejker i jedan od najboljih igrača Crvene zvezde Stefan Jović u opširnom intervjuu za zvanični sajt Evrolige govorio je najvažnijim detaljima iz dosadašnjeg toka sezone, ali i onome što tek čeka sastav Dejana Radonjića u nastavku takmičenja.

Do sada je bilo dosta uspona i padova, ali i zanimljivih anegdota, a jedna od njih nastala je posle fantastične večeri u Minhenu, gde je Zvezda savladala Bajern, a Jović postao novi rekorder po broju asistencija u elitnom takmičenju.
“Svi u svlačionici bili smo srećni zbog naše pobede, Majk Cirbes mi je prišao i rekao “ljubavi, da li znaš šta si uradio večeras?”. Odbovorio sam mu “čoveče, nije važno šta sam uradio”, a onda mi je saopštio da sam imao 19 asostencija. Pogledao sam i pomislio ‘nema šanse’. Rekao mi je da mu je jedan pomoćnik otkrio da je to novi rekord, a onda su ostali saigrači počeli da mi čestitaju. Nisam verovao dok nisam video svojim očima. Bio sam iznenađen, nisam imao taj osećaj na terenu. Upamtio sam možda sedam ili osam asistencija, jer ne mislim da je važno koliko sam ih imao. Imali smo fantastično trojkaško veče i rešili mnogo pik en rol situacija. Sve u svemu, to je bilo fantastično veče, pobeda i moj rekord”, rekao je Jović.

Zvezdin plejmejker u dosadašnjem toku Evrolige ima 7,4 asistencija po meču, a od njega je po tom parametru bolji samo organizator igre Efesa Tomas Ertel. Jovića u odnosu na prošlu godinu znatno bolje služi zdravlje, ima više samopouzdanja, više provodi minuta u igri, a i iskustvo je daleko veće.
Svi ti faktori su razlozi mojih boljih partija, počevši od zdravlja. Nisam bio zdrav prošle sezone, kada sam izostajao u nekoliko navrata po pet-šest nedelja. Sad sam zdrav i ovih četiri-pet mesecici imam daleko važniju ulogu, veću minituažu, što čini moje samopouzdanje većim, ali samim tim i obaveze. Takođe imam i daleko više slobode, sve su to važni faktori. Mladi igrači često moraju da zarade svoje vreme na terenu i to je ono što sam najviše radio prošle sezone. Najvažnije je da sam zdrav, sve ostalo će doći sa tim”.

Stefan Jović je smatra da je za dosadašnje promenljive partije njegovog tima presudna činjenica što je ekipa promenila dosta igrača, kao i da je svima bilo neophodno vreme da se prilagode sistemu igre, a pohvalno je govorio i o Tarensu Kinziju i Vasiliju Miciću.

Jović diže Pionir na noge

Zvezda je u dosadašnjem toku sezone posizala 80,7 poena po utakmici, ali je meč sa Panatinaikosom bio potpuno drugačiji. Pobeda sa malim brojem poena (74:63) nije nešto što je bilo tipično za crveno-bele ove sezone.
“Iskreno, Panatinaikos je mnogo drugačiji od timova sa kojima smo igrali ranije, jer ne igraju tako brzu košarku kao Fenerbahče ili Real Madrid. Znali smo da moramo da se prilagodimo, da usporimo ritam, koji nam je pomogao da ih zadržimo na svega 63 postignuta poena”, rekao je Jović, a potpom sa osvrnuo na teške poraze, koji se ipak nisu negativno odrazili na samopuzdanje Radonjićevog tima, već ga dodatno motivisali.
“Najvažnije je da ti porazi u prvom delu sezone nisu ostavljali trag na nas. Tokom celog prvog dela sezone smo imali promene u igračkom kadru, igrači su se menjali na svakih par nedelja, a svakom novom pojačanju je potrebno vremena da se prilagodi. Izbugili smo po 30 poena razlike od Himkija i Reala. ali smo čvrsto verovali da će ono što radimo doneti pozitivne rezultate. To nas je i dovelo do TOP 16 faze. Protiv Efesa smo izgubili u poslednjim sekundama, što se dešava tokom sezone i ne možete dozvoliti da vas takve stvari demorališu, već učite od njih. Pokazali smo to protiv Panatinaikosa, gde smo uprkos problemima sa njihovom odbranom, uspeli da ostvarimo pobedu”.

Sledi veoma važan meč sa Unikahom u Pioniru.
“Unikaha je ostavila snažan utisak na mene dok sam pratio dešavanja u drugim grupama ove sezone. To je kompletan tim, koji fenomenalno igrač. Ovo može da bude najteži meč do sada. Znamo da će atmosfera u Pioniru biti ista kao i protiv Reala, Himkija, Bajerna i Fenerbahča, bićemo fokusirani, držaćemo se našeg plana i nadati se pozitivnom ishodu”.

Ono što veći broj stranih klubova jeste upravo ta magična Hala Pionir.
“Ona nam daje dodatnu znagu, nije velika kao Arena, ali je akustična. Hala Pionir ima nešto posebno, sportsku dušu da izvuče najbolje od vas čak i kada stvari ne idu svojim tokom. Navijači vas guraju napred, a to je način koji vam prosto ne dozvoljava da ne pružite sve od sebe. Publika u Pioniru je uvek naš šesti igrač i uvek se radujemo da igramo tamo, jer nikome nije lako protiv nas u toj hali”.

Zvezda se ipak nada da bi mogla da napravi i nešto više od samog plasmana u TOP 16 fazu.
“Cilj je da se svake godine napravi korak napred. Prošle godine smo prošli u TOP 16 fazu, a sada želimo da napravimo korak napred. Prošle sezone smo osvojili sva tri trofeja u zemlji i to želimo da ponovimo. Ciljevi su uvek najviši. U našoj grupi Evrolige je sve otvoreno, propustili smo priliku protiv Efesa, ali nam se vratilo u Atini, dakle, još uvek smo u trci za četvrtfinale. Ali, moramo da idemo utakmicu po utakmicu. U prvom delu sezone znali smo da nam je potrebno da pobedimo Bajern za prolazak, ali sada je drugačije, pobeda u jednom meču vam može doneti dosta toga dobrog. Mi smo već postigli uspeh plasmanom u TOP 16 fazu, ali i dalje moramo da nastavimo da radimo i vidimo gde će nas to odvesti”, rekao je Jović.

Zvezda meč protiv Unikahe igra u petak od 20.00 uz direktan prenos na TV Sportklub 1.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама