Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ankaran – Crvena zvezda 0:3 (0:3)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Ubedljiva igra i pobeda Crvene zvezde na početku priprema za prolećni deo sezone 2015/16.

Stadion: „Ivan Gregorič“
Sudija: Kevin Žirenštajn
Strelci: Srnić u 5′, Donald u 22′. Plavšić u 25′.

Ankaran: Pal, Mate, Vidaković, Zlatić, Badžim, Matić, Pletikos, Gajšek, Vodeb, Valenta i Zemljak.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, N. Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Srnić i Jović.

Lako i efikasno, fudbaleri Crvene zvezde okončali su prvu od tri prijateljske utakmice koje su planirane za prvu fazu priprema u Kopru. Slovenački drugoligaš Ankaran nije imao ni snage, ni kvaliteta da se suprotstavi izabranicima Miodraga Božovića, koji je izveo gotovo najjači sastav na teren. Malo iznenađenje predstavljalo je igranje mladog Nikole Jovanovića, koji je uz Aleksandra Lukovića igrao u poslednjoj liniji odbrane.

Crvena zvezda je radno došla do prednosti, tačnije već u petom minutu. Nakon dobrog visokog pasa Luke Jovića, Slavoljub Srnić je glavom uspeo da zatrese mrežu. Mogao je i Jović, takođe nakon pokušaja glavom, da se upiše u strelce, ali njegov udarac nakon dodavanja Petkovića nije bio precizan. Marko Grujić je u više navrata pokušavao da se upiše u strece, ali njegovi šutevi iz daljine nisu bili dovoljno precizni, odnosno opasni kako bi prevarili golmana Ankarana koji se u nekoliko navrata istakao dobrim intervencijama. To se posebno odnosi na 22. minut, kada je Aleksandru Kataiu uspeo da odbrani šut iz dobre situacije. Ipak, u istom minutu, Zvezda je uspela da postigne drugi gol. Strelac je bio Mičel Donald, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao i pronašao put lopti ka mreži. Crvena zvezda nije stala. Samo tri minuta kasnije, desnicu je oprobao i Plavšić, i sa 20-ak metara uspeo da zatrese mrežu. Tek nakon trećeg gola Crvene zvezde, situacija na terenu se malo „smirila“, pa do odlaska na odmor nije bilo većih prilika za gol.

U drugom poluvremenu, Miodrag Božović je izveo novih 11 fudbalera, pa su u nastavku igrali: Supić, Cvetković, V. Jovanović, Pavićević, Anđelković, Ristić, Ilić, Adžić, Gavrić, Živković i Orlandić. I kao da i „rezervisti“ želeli da se nametnu šefu struke, pa su od prvog minuta napali protivnika u želji da još koji put zatresu mrežu. Ipak, prvu ozbiljnu šansu u nastavku utakmice imao je Ankaran, a zahvaljujući Nemanji Supića, mreža Crvene zvezde ostala je sačuvana. Redom su Gavrić, Adžić, Živkovim i Orlandić pokušavali da se upišu u strelce, ali uvek je nedostajalo „samo malo“ da lopta završi u mreži. Petar Orlandić nije bio miljenik sreće, pogotovo u 76. minutu, kada je nakon njegovog udarca lopta pogodila stativu, ali ni pet minuta kasnije kada je golman Ankarana uspeo da odbrani njegov šut glavom.

Orlandić je u još nekoliko navrata bio u prilici da postigne gol, ali nije uspeo u toj nameri, te je rezultat s poluvremena postao i konačan. Naredni protivnik Crvene zvezde biće Kopar, a ta utakmica igra se u nedelju, 24. januara od 16 časova.

Foto galeriju možete da pogledate na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама