Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Trijumf Zvezde kao uvertira za Unikahu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su na svom parketu ekipu Metalca iz Valjeva rezultatom 86:74 ( 22:11, 19:17, 23:20, 22:26) i tako se izjednačili na drugom mestu sa Cedevitom.
Derbi dva srpska tima u okviru 20. kola ABA lige J.t.d košarkaši Crvene zvezde Telekom okončali su u svoju korist i pobedili ekipu Metalca rezultatom 86:74 ( 22:11, 19:17, 23:20, 22:26). Meč u hali „Pionir” pratilo je 2500 gledalaca, a najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Dangubić sa 17 poena i Miler i Gudurić sa po 10. U ekipi Vladimira Đokića najbolji pojedinac bio je Majstorović sa 23 poena.
Nakon zagrevanja koje su košarkaši Zvezde odradili noseći dreseve fudbalskog kluba Crvena zvezda kao znak podrške i negovanja porodičnog odnosa, na parket su izašli Kinzi, Jović, Dangubić, Miler i Cirbes. Dobar početak crveno-belih uz nekoliko atraktivnih poena iz kontranapada rezultovali su dvocifrenom prednošću 13:3, posle 5 minuta igre za prvi minut odmora gostiju. Nastavila se plejada lepih poteza regionalnog šampiona koji je pred drugi period imao visokih 22:11.
Trener Radonjić rotirao je kompletan tim, a priliku je dobio i Zvezdin „vunderkid” Boriša Simanić koji je sjajnim zakucavanjem izmamio aplauze domaće publike. Samo jedan tim postojao je u prvom poluvremenu, srpski šampion je dominirao parketom i suvereno čuvao prednost koja je pred veliki odmor iznosila plus 13, 41:28. Tarens Kinzi postigao je 9 poena na poluvremenu.
Treća četvrtina donela je malo toga novog, domaći košarkaši nastavili su sa raznovrsnim napadima i odličnom odbranom, pa je prednost rasla iz minuta u minut. Plus 20 bilo je u jednom momentu, trener Đokić je pokušao tajmautom da promeni ritam svom timu, ali jednostavno nije uspeo da pronađe rešenje za raspoloženu ekipu Dejana Radonjića koja je u poslednjih 10 minuta ušla sa prednošću 64:48.
Prvi minut odmora trenera Radonjića usledio je nakon serije gostiju 6:0 kojojm su prišli na minus 13, u 34. minutu meča. Ekspresno su crveno-beli vratili na plus 19, ali je onda usledila serija gostiju 15:3, za novi tajmaut Zvezdinog stratega. Ipak, aktuelni šampion nije ništa prepustio slučaju, pa je novom serijom priveo meč kraju i zasluženo slavio 86:74.
KK Crvena zvezda Telekom:  Kinzi 9+7as, Rebić 4, Dangubić 17 (22 index), Lazić 4, Simanić 3, Micić 4, Simonović 6, Gudurić 10, Jović 4, Miler 10, Cirbes 7, Štimac 8.
Nemanja Dangubić:

„Odigrali smo jedan dobar meč izuzev poslednjih  4,5 minuta gde smo pali u odbrani i izgubili koncentraciju. Sigurno da tim delom nismo zadovoljni, međutim odigrali smo dobar meč, timski, i važna pobeda za nas da nastavimo niz pobeda i da se spremamo za naredni period.”
Dejan Radonjić:

„Najpre zadovoljstvo načinom na koji radimo i želja da nastavimo u istom ambijnetu i ritmu i odnosom koji mora da postoji jedan duži period da bi ekipa mogla da se pripremi za već brzu bitku za trofeje, naravno i sve mečeve koji slede. U duelu protiv Metalca ostvarili smo ono što nam je bilo bitno, čak možda malo više od toga, uzeli smo nove bodove. Držali smo jedan dobar ritam dosta dugo, u toj raspodeli minutaže u završnici smo izgubili ritam, pa je jedna ozbiljna prednost malo smanjena, ali generalno uspeli smo da i tada dobro odreagujemo, tako da smo sa dva nova boda zadovoljni i nastavljamo sa onim što nam je u ovom trenutku i bitnije od toga. Da treniramo i da se spremamo jer nas čeka veoma kvalitetan protivnik. Tako da nam je i ovo večeras koristilo jako i kao što sam rekao uradili smo nešto važnije osim osvajanja bodova večeras.”
Nastavak takmičenja u Evroligi za crveno-bele na programu je u petak od 20h kada u halu Pionir stiže španska Unikaha.

 

Скочи на траку са алаткама