Одбојка Одбојкаши СДЦЗ

Zvezdina deveta maksimalna pobeda u nizu!

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Crvena zvezda je drugi deo sezone počela maksimalnom pobedom protiv Spartaka na Banjici, jedinog tima koji je porazio naš tim ove sezone u domaćem šampionatu. Od tog poraza u prvom kolu u Ljigu crveno-beli su nanizali devet maksimalnih pobeda!

A malo je nedostajalo da tako ne bude. Trebalo je vremena Zvezdi da uhvati ritam protiv borbenih gostiju, koji se nisu predavali ni kad su gubili sa 16:11. Naprotiv, u završnici prvog seta Spartak je stigao i do izjednačenja, ali su crveno-beli poveli na razliku – 26:24.

U drugom periodu izabranici Dragana kobiljskog prednost (16:10) nisu ispuštali, najviše zahvaljujući sjajnom Blagojeviću, najboljem igraču decembra meseca, ali i iskusnom Nemanji Jakovljeviću – 25:21.

U trećem periodu Spartak je propustio lepu priliku da otkine makar set šampionu i učini meč zanimljivijim. Vodili su gosti sa 13:16, ali je u završnici Zvezda imala tri poena viška (21:18), a nedugo potom meč je bio rešen – 25:21.

Najefikasniji na meču bio je koraktor naše ekipe Aleksandar Blagojević koji je osvojio 21 poen. Odličnu partiju pružio je i Nemanja Jakovljević sa 13 osvojenih poena.

Crveno-beli su i posle 10.kola zadržali lidersku poziciju na tabeli Viner štetiše Super lige, a u narednom kolu ih očekuje derbi u Novom Sadu protiv Vojvodine NS seme.

Pre duela sa Novosađanima odbojkaše Crvene zvezde očekuje i prvi meč osmine finala Kupa Izazivača protiv Arago Seta u Francuskoj u utorak 19. januara od 20 časova.

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (26:24, 25:21, 25:21)
Dvorana: USC Voždovac na Banjici. Gledalaca: 100. Sudije: Stanislava Simić i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 81 minut.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 5, Jevtić (libero), Đurđević, Škrbić 4, Gmitrović 1, Milutinović 5, Jakovljević 13, Stojsavljević 8, Munćan 2, Blagojević 21, Veljović, Buculjević 2. Trener: Dragan Kobiljski.
SPARTAK: Duduj 8, Todosijević (libero), Gajević, Maksimović, Vešović, Dojčilović 14, Glavinić 10, Lazarević 1, Milovanović 2, Radosavljević 12, Janković (libero), Ilić 4. Trener: Bogdan Veličković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама