Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Gradimo tim za titule

Izvor: Večernje Novosti

Neke stvari se ne mogu uraditi za 15 dana, vidi se značajan napredak u igri, rekao je trener Crvene zvezde posle velike pobede u Atini

 Dejan Radonjić

JOŠ jedna pobeda za klupsku istoriju. Crvena zvezda je obogatila biografiju prvim trijumfom nad Panatinaikosom u Atini, ujedno i prvim u top 16 fazi Evrolige. Težina uspeha mnogo je veća od jedne pobede i, po cenovniku zarađenih, 35.000 evra. Način na koji su igrači trenera Dejana Radonjića izdržao vrelinu “OAKA arene” i nalete šestostrukog šampiona Evrope govori o sazrevanju tima koji je, zbog povreda i čestih promena, nekoliko puta kretao od nule.

– Posle svih dešavanja i poslednjih promena pre petnaestak dana, ova velika pobeda predstavlja stimulans za dalju gradnju tima. Nadamo se da ćemo kroz treninge doći do nivoa potrebnog za osvajanje trofeja – kaže Radonjić za “Novosti” čekajući trijumfalni let iz Atine.

Posebno imponuje mirnoća crveno-belih u trenucima kada se odlučuje u kom pravcu će se odmotavati utakmica.

– Mislim da smo dobro odigrali čitav meč. U jednom trenutku PAO je kvalitetom i iskustvom uspeo da smanji razliku, ali smo odličnom odbranom i veoma pametnim napadom stigli do mirne završnice.

Primetno je da mesto u mozaiku pronalaze Nemanja Dangubić, Tarens Kinsi, Vasilije Micić…

– Postoje određene stvari koje se ne mogu uraditi za 15 dana, ali se vidi koliko je igračima bitan svaki dan zajedničkog rada. Lakše se razumeju i pronalaze na terenu, pobeda protiv Olimpije podigla im je samopouzdanje, što je bilo primetno tokom meča sa Panatinaikosom. Zbog toga je trijumf nad tako velikim protivnikom dobit koja se ne meri samo bodovima, jer ćemo sada sa još većom motivacijom spremati ekipu za ono što nas očekuje u najvažnijem delu sezone.

Priseća se Radonjić turbulencija zbog kojih je ekipa u više navrata izgledala drugačije nego u duelu sa atinskim velikanom.

– Nažalost, više puta smo bili u poziciji da postavljamo temelj. Kada su stigli Štimac i Miler, veoma smo loše reagovali u meču sa Himkijem, dolazak Kinsija i Micića osetio se i na rezultatima, posebno u utakmici protiv Cedevite. Bilo je tog uticaja i u ubedljivom porazu od Fenerbahčea. Veoma je bitno što ćemo u predstojećem periodu imati malo više vremena za treninge, paralelno sa teškim utakmicama u Evroligi i ABA ligi.

Da je Zvezda sačuvala veliku prednost u prvoj utakmici top 16 faze protiv Efesa u Istanbulu…

– Takav je sport. Da smo pobedili Efes, možda ne bismo Panatinaikos… Sam plasman u top 16 je veliki uspeh, posle svega što smo doživeli ove sezone. Bili smo veliko iznenađenje u grupi, setite se da su nas već otpisali i da niko nije očekivao da ćemo imati priliku da igramo u Atini.

Kada je već iznenadila mnoge, Zvezda nema nameru da se zadovolji učešćem u top 16 fazi.

– Tek je počelo, ova runda traje mnogo duže od prve i još je mnogo utakmica pred nama. Svaka analiza u ovom trenutku ne bi bila realna, ali je realno da ćemo u svaki meč ulaziti sa željom da pobedimo i da iz njega izađemo kao bolji tim – konstatuje Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама