Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Maik i Tarens: “Velika timska pobeda”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Prvotimci Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes i Tarens KInzi istakli da je timska igra, bila ključ velike pobede u Atini.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su veliku pobedu, savladavši višestrukog prvaka Evrope Panatinaikos u Atini, i tako stigli do važnog brejka u ranoj fazi TOP 16 faze Evrolige. Crveno-beli su kontrolisali dešavanja na parketu dvorane OAKA praktično od starta utakmice. Nakon velike pobede, Maik Cirbes i Tarens Kinzi istakli su timsku igru kao ključ ovog trijumfa:
Maik Cirbes:
“Sjajan osećaj, velika pobeda na gostovanju. Vrlo je teško zabeležiti pobedu ovde u Atini, ali mi smo uspeli, . Bili smo bolji na obe strane terena, i odigrali smo vrlo dobru i čvrstu utakmicu. Lopta se dobro kretala, ubacili smo važne šuteve i nismo dozvolili Panatinaikosu da igra svoju igru. Nema sumnje da je ovo velika timska pobeda, i zasluge pripadaju svima”
Tarens Kinzi:
“Ključ ove pobede je naša timska igra, igrali smo kao jedan, verovali smo u sebe, bili smo izvanredni u odbrani i neutralisali smo njihov skok. U prva tri minuta dozvolili smo tri ofanzivna skoka. Mislim da su na kraju prve četvrtine imali 8 ili 9 ofanzivnih skokova. Ne možeš da pobediš ovakav tim sa takvim pristupom. Pregrupisali smo se, počeli smo da skačemo, i počeli da pogađamo. I to je praktično to”.
Crveno-beli se vraćaju u Beograd u petak u popodnevnim časovima, i odmah se okreću pripremi za duel sa Metalcem u ponedeljak u dvorani “Pionir”, dok će u petak u Beogradu gostovati ekipa Unikahe.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама