Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Velika pobeda u sred Atine (video + foto galerija)

Autor: CZBG, MN Press (foto)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su veoma važnu pobedu u Top 16 fazi i to na gostovanju velikom Panatinaikosu.

Nije ova utakmica došala u baš najbolje vreme jer su naši košarkaši u prethodnom kolu doživeli brodolom od Fenerbahčea, i mnogi su već pomislili da će četa Dejana Radonjića biti topovsko meso u ovom eliton takmičenju. Međutim, kao i u grupnoj fazi nakon katastrofalnih poraza od Reala i Himkija u gostima, kada su se naši košarkaši digli iz pepela i pobedili redom Real, Himki i Bajern, tako se desilo i sada. Nakon što su naši košarkaši izgubili već dobijeni meč protiv Efesa, pa potom u regionalnom takmičenju protiv Cedevite i posle protiv Fenerbahčea, večeras su naši momci pokazali da mogu i mnogo više nego što od njih očekujemo i koliko nekada u njih verujemo.

Ono što je večeras bilo upečatljivo jeste da je Zvezda dobila svaku četvrtinu i što nije dopuštala domaćinu da preuzme kontrolu meča. Svaki igrač je pružio svoj maksimum, a  jedina zamerka ide na izvođenje slobodnih bacanja (Cirbes 4, Štimac 5). Ali sve su to crveno-beli momci nadoknadili odličnom odbranom i dobrim procentima šuta za 2 i 3 poena.

Ovom pobedom košarkaši Crvene zvezde su napravili veliki korak i ako nastave da igraju na ovom nivou, verujemo da ova pobeda neće biti samo puka slučajnost. U sledećem kolu naši momci dočekuju Unikahu iz Malage za koje nastupaju dva bivša igrača Zvezde – Nedović i Nelson, i biće to lepa prilika da vidimo jedan odličan meč i da (nadamo se) uživamo u pobedi naših košarkaša.

Panatinaikos – Crvena zvezda 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Crvena zvezda: Kinsi 9 (3/4 za 2, 6 sk, 4 as), Rebić, Dangubić (3/3 za 2), Lazić 11 (2/3 za 3), Simanić, Micić 5, Simonović 5, Gudurić 2, Jović 9 (3/5 za 3, 8 sk, 8 as), Miler 4 (5 sk), Cirbes 12 (3/6 za 2, 4 sk), Štimac 11 (5/8 za 2, 6 sk)

[youtube id=”QeOTk7nbPIQ”]

[youtube id=”GKYqHoqb52M”]

no images were found

Скочи на траку са алаткама