Odbojka Odbojkaši

Škrbić: Spremni smo za nastavak sezone

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nakon pauze posle prvog dela prvenstva odbojkaši Crvene zvezde u petak dočekuju Spartak iz Ljiga.

Jedini poraz u dosadašnjem toku šampionata crveno-beli su doživeli u prvom kolu upravo od Spartaka u Ljigu i sada će imati priliku da im se revanširaju. Spartak je tada slavio sa 3:0, po setovima 26:24, 25:18, 25:20.

Naša ekipa je prva na tabeli sa istim brojem pobeda (8-1) i bodova (24) kao drugoplasirana Vojvodina, ali zbog boljeg set količnika zauzima lidersku poziciju. Tim iz Ljiga je na 6. mestu sa skorom 4-5 i 12 osvojenih bodova.

Primač servisa Crvene zvezde Aleksandar Škrbić ističe da je taj poraz u prvom kolu bio prekretnica za dalji tok šampionata.

– Očekivanja u Crvenoj zvezdi su uvek najviša. Želimo pobedu i u ovom meču. Spartak jeste jedina ekipa koja nas je pobedila u prvenstvu ove sezone, ali mislim da nam je ta utakmica bila prekretnica. Posle tog poraza smo se konsolidovali, videli smo gde smo grešili i ispostavilo se da nam je taj poraz bio jedini u nastavku sezone. Trebalo bi rasterećeno da uđemo u utakmicu i onda ćemo slaviti pobedu uz tri osvojena boda – rekao je Škrbić.

Crveno-beli su pauzu iskoristili da se odmore i pripreme za nastavak sezone.

– Svi smo spremni za prvi meč u drugom delu sezone. Pridružio nam se i Okolić koji je sa reprezentacijom Srbije učestvovao na turniru u Berlinu, tako da će ekipa biti kompletna. Naredne nedelje nas očekuje i meč osmine finala Kupa CEV protiv Arago Seta u Francuskoj i nadamo se da ćemo i tamo napraviti dobar rezultat – zaključio je Škrbić.

Utakmica 10. kola Viner Štetiše Super lige između Crvene zvezde i Spartaka iz Ljiga igra se u petak 15. januara od 17,30 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Stanislava Simić i Vladimir Cvetković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama