Кошарка

Radonjić: Radimo što se sad ne radi… I verujemo!

Izvor: mondo.rs, Mladen Šolak

Trener Zvezde u razgovoru za MONDO sveo utiske iz Ljubljane, uoči pakovanja stvari za put u Atinu. Komentarisao je i formu poslednjih pojačanja, ali i onih koji su izneli najveći teret sezone.

Radonjić: Radimo što se sad ne radi... I verujemo!

Dan posle trijumfalnog povratka iz Ljubljane i prve pobede od definitivnog sklapanja ekipe za ovu sezonu, Dejan Radonjić zakazao je i održao večernji trening Zvezde u hali “Pionir”.

S obzirom na zgusnut raspored crveno-belih, već u sredu ih očekuje put u Atinu, gde će u četvrtak igrati protiv Panatinaikosa (20.15), u okviru 3. kola Top 16 faze.

U kakvom raspoloženju se Zvezda sprema za još jedan put?

Raspoloženje je dobro. Pobeda u Ljubljani je brzo stavljena ad acta i okrećemo se novim obavezama. Nema ni načina da bude drugačije“, rekao je Radonjić za MONDO nakon treninga.

Snaga Panatainaikosa dobro je poznata. Tim Aleksandra Saše Đorđevića završio je prvi krug grčkog prvenstva sa perfektnim učinkom, a u prošlom kolu Top 16 faze takođe je igrao na svom terenu, gde je savladao Unikahu.

PAO igra odlično u Evropi, a u grčkom prvenstvu je bez poraza i prvi na tabeli. Čeka nas duel  protiv tima koji je ove sezone već napravio mnogo dobrih stvari u Evroligi i nije potrebno naglašavati koliki nas izazov očekuje“.

Duel protiv Olimpije pokazao je i Zvezdine periode jako dobre igre, kao i njene momente nesigurnosti i novog pada na kraju utakmice. Koliko će vremena biti potrebno da crveno-beli prevaziđu te padove?

U svakom slučaju, i pre utakmice protiv Olimpije bilo je jasno da je pred nama zadatak da što pre dođemo do optimalnog stanja ovog tima. To, naravno, traži i da provedemo određeno vreme zajedno i da naporno radimo. Konkretno, u utakmici u Ljubljani start nije bio onakav kakav je trebalo da bude, posebno u odbrani. Ipak, uspeli smo da u jednom dužem dobrom intervalu odigramo kvalitetno, da steknemo razliku i da je na kraju i odbranimo

U sklopu toga, u Atinu putujemo svesni činjenice da nam je potrebno još vremena da bi se kockice složile i da bismo došli do očekivanog nivoa. Trebaće nam dosta da se stvari postave kako treba, prinuđeni smo iz objektivnih razloga da tek sada uradimo nešto što se ne radi u ovom delu sezone i da učinimo da ekipa izgleda kako bi trebalo da izgleda. Sigurno da je to ozbiljan poduhvat i da donosi različite situacije. Nadam se i verujem da ćemo što pre stići tamo gde želimo“.

Na navedenom putu ka željenoj formi i zacrtanim ciljevima, neophodno će biti i uspešno uklapanje najnovijih Zvezdinih pojačaja Tarensa Kinzija i Vasilija MIcića, koji su već pokazali da zaslužuju poverenje.

Kako teče proces njihovog uigravanja sa ostatkom ekipe?

I oni su u istom procesu kao i ostali igrači. Tu je i Dangubić, koji se vraća iz nemale pauze, povrede i njega takođe treba ubrojati među igrače koji se i dalje adaptiraju. Ti momci su već dokazali da možemo da računamo na njih i da bi čitav tim mogao da funkcioniše još bolje. To uigravanje je za nas u ovom trenutku zaista najbitnije. Moram da istaknem da momci zaista daju sve od sebe, uključujući i one koji su izneli teret dosadašnje sezone“.

Na tom mestu, Radonjić je zastao i okrenuo se ka trenutnom doprinosu igrača koji su izneli borbu za plasman u Top 16 fazu. Na pitanje o formi i fizičkoj potrošnji Jovića i Cirbesa, trener Zvezde rekao je:

Prirodno je da postoji momenat veće potrošnje onih koji su najviše “povukli” kada je bilo mnogo teško i kada smo imali mnogo problema. Probaćemo da tu njihovu potrošnju nivelišemo kako treba i da i Jović i Cirbes, ali i Lazić i SImonović i Miler, dođu do nivoa koji će u sklopu celog tima uspešno izneti borbu na dva fronta“, podvukao je Radonjić na kraju razgovora za MONDO.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама